Saç Ekimi Sonrası Ense Bölgesinde Uyuşma Normal mi?

Tahsin Soylu

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 3 hafta önce yaptırdım ve donör bölgede yani ense kısmında hâlâ hafif uyuşma hissi var. Ne ağrı var ne yanma ama sanki o bölgeye dokunduğumda his biraz azalmış gibi. Açıkçası endişelenmeye başladım. Bu durum normal mi yoksa bir sorun mu var emin değilim.

Doktorum operasyon sırasında sinir uçlarının etkilenebileceğini, bu yüzden bir süre hissizlik olabileceğini söylemişti. Ama bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordum. Özellikle duşta su temas ettiğinde o bölgeyi tam hissetmiyorum. İnternette araştırınca bazı kişilerde bu durumun 2-3 aya kadar sürebildiğini okudum.

Şu anda herhangi bir ağrı ya da kızarıklık yok, sadece o bölgeye dokununca “yabancı bir cilt” hissi oluyor. Masaj yapmak, kan dolaşımını artırır mı bilmiyorum. Uyuşma geçmezse doktora tekrar görünmeyi düşünüyorum ama çoğu kişi bunun geçici olduğunu söylüyor.

👉 Saç ekimi sonrası ense bölgesinde uyuşma sizde de oldu mu? Bu his ne kadar sürdü, kendiliğinden geçti mi?

Benim de saç ekimi sonrası ense bölgemde uyuşma olmuştu. İlk başta korktum ama doktorum bunun tamamen sinir uçlarının geçici etkilenmesi olduğunu söyledi. 6. haftada hissiyat yavaş yavaş geri geldi. O süreçte masaj yapmadım, sadece bölgeyi temiz tuttum. 2. ayda tamamen geçti. Yani endişe etme, gayet normal bir durum.

Oyla 0
Bende ense bölgesindeki uyuşma yaklaşık 1,5 ay sürdü. Doktor “sinir uçlarının yenilenmesi zaman alır” demişti. Ben günde bir kez hafif masaj yaptım, kan dolaşımını artırıyor. Soğuk su yerine ılık su kullanmak da fark etti. Şu an tamamen geçti. Eğer ağrı veya karıncalanma yoksa korkmana gerek yok, sabırla düzeliyor.

Oyla 0
Saç ekiminden sonra ense uyuşması çok normal bir şey. Benimki 2 ay sürdü, sonra yavaş yavaş hissiyat geri geldi. O bölge kök alımı sırasında çok işlem gördüğü için cilt biraz geç toparlanıyor. Benim doktorum “masaj yapma, kendi kendine geçecek” dedi. Gerçekten de 8. haftada tamamen normale döndü.

Oyla 0
Ben 3. haftadayken ense kısmında aynı hissi yaşadım. Doktoruma sorduğumda “bu donör alanın sinir uçlarının etkilenmesiyle alakalı, zamanla geçer” dedi. Yaklaşık 6-7 hafta sonra tamamen geçti. O dönemde kesinlikle bastırma ya da masaj yapma, sadece sabırla bekle. Şu an ense kısmımda his tamamen normale döndü.

Oyla 0
Geri
Üst Alt