Saç Ekimi Sonrası Hangi Saç Modelleri Daha İyi Duruyor?

Hüseyin Akar

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,

Geçtiğimiz yıl saç ekimi yaptırdım, artık saçlarım yavaş yavaş istenilen yoğunluğa ulaştı. Ama şu an en büyük sorunum, hangi saç modelinin bana daha çok yakışacağı. Çünkü ekim sonrası saçların yönü ve yoğunluğu bazen farklı olabiliyor. Bazı bölgeler daha sık, bazıları biraz seyrek görünebiliyor.

Kuaförüm “çok kısa kestirme, biraz orta uzunlukta bırak, daha doğal görünür” dedi. Özellikle fade kesim ve textured crop tarzlarının ekim sonrası iyi durduğunu söylüyor. Birkaç arkadaşım daha uzun bırakıp doğal şekilde kullandı, onların da fena görünmediğini gördüm.

Benim sorum şu: Saç ekimi sonrası hangi saç modelleri daha iyi duruyor? Özellikle ilk 1–2 yılda hangi kesimler ekim sonucunu daha doğal gösteriyor?

Ben ekimden sonra ilk yıl saçımı hep orta uzunlukta kullandım. Özellikle quiff modeli çok işime yaradı. Hem saç yoğunluğunu daha dolgun gösterdi hem de sakalla uyum sağladı. Kısa kestirirsem seyreklik belli oluyordu. Tavsiyem biraz uzun bırakmak.

Oyla 0
Ekimden sonra benim için en uygun model fade + üst uzun kombinasyonu oldu. Yanlar kısa olunca tepedeki saç daha gür görünüyor. Kuaförüm bu modeli önerdi, gerçekten doğal bir sonuç verdi. Ekim sonrası özellikle fade kesimler çok kurtarıcı oluyor.

Oyla 0
Benim saç ekimimden sonra biraz seyrek bölgelerim kalmıştı. O yüzden çok kısa kestirince belli oluyordu. Çözüm olarak saçımı orta uzunlukta ve hafif dağınık kestirdim. Doğallığı artırdı, kusurları kapattı. İlk 2 yıl kısa saçtan kaçınmak gerekiyor bence.

Oyla 0
Ben saç ekimi yaptırdıktan sonra uzun süre model konusunda kararsız kaldım. Sonunda textured crop kestirdim. Kısa gibi ama üstte hareket olduğu için boşlukları kapatıyor. Kullanımı kolay, şekil vermek için uğraşmıyorsun. Ekim sonrası en iyi modellerden biri bence bu.

Oyla 0
Saç ekiminden sonra ben biraz daha farklı bir yol izledim. Saçımı uzatıp geri taranmış doğal model kullandım. Başta riskliydi ama yoğunluk artınca çok şık durdu. Uzun saç ekim sonrası daha zahmetli ama doğru bakım yapılırsa en doğal sonucu veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt