Saç Ekimi Sonrası İlk Aylar Herkes İçin Bu Kadar Zor Mu?

Hakan Uslu

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmadan önce sürecin biraz sabır gerektirdiğini biliyordum ama bu kadar psikolojik olacağını açıkçası tahmin etmemiştim. Şu an 2. aydayım ve görüntü olarak kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ekimden sonra ilk haftalar idare ediyordum ama şok dökülme başlayınca moralim ciddi şekilde bozuldu. Aynaya baktığımda ekimden önceki hâlimden bile kötü göründüğümü düşünüyorum.

Çevremdekiler “kimse fark etmiyor” diyor ama insan kendisi fark ediyor. İşe giderken, arkadaş ortamında sürekli kafamda bu var. Sürekli “geçecek mi, ya böyle kalırsa” diye düşünüyorum. Klinik her şeyin normal olduğunu söylüyor ama bu belirsizlik insanı yıpratıyor. Forumlarda bazıları “en zor dönem” diyor, bazıları ise “abartıyorsun” yazmış. Hangisine inanacağımı şaşırdım.

Belki de bu süreci yaşayan herkes aynı şeyleri hissediyordur ama şu an bunu görmek zor. Sadece zaman mı gerekiyor yoksa bu kadar zorlanmak normal değil mi emin olamıyorum.

Saç ekimi sonrası ilk ayların bu kadar zor geçmesi çoğu erkek için normal bir durum mu?

Kesinlikle normal. Ben de ikinci ayda ciddi moral bozukluğu yaşadım. Şok dökülme insanın psikolojisini çok etkiliyor. O dönem aynaya bakmaktan kaçıyordum. 4. aydan sonra çıkışları görünce yavaş yavaş rahatladım.

Oyla 0
İlk aylar bence sürecin en zor kısmı. Kimse bunu tam anlatmıyor. Fizikselden çok mental olarak yorucu. Ben “niye girdim bu işe” dediğim günleri hatırlıyorum ama şu an 9. aydayım ve fikrim tamamen değişti.

Oyla 0
Bu dönemde forum okumak bazen daha da kötü yapıyor. Kendini başkalarıyla kıyaslıyorsun. Herkesin süreci farklı ilerliyor. Ben okumayı azalttım, kafam daha rahatladı.

Oyla 0
Zorlanmak gayet normal ama kendini fazla izole etmemek lazım. Sosyal hayattan kopunca kafaya daha çok takılıyor. Ben bunu geç fark ettim ama faydasını gördüm.

Oyla 0
İlk aylar gerçekten sabır testi. Ama geçici bir dönem. Çıkışlar başlayınca o günleri unutuyorsun. Şu an yaşadığın hisleri yaşayan çok kişi var, yalnız değilsin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt