Saç Ekimi Sonrası İlk Yıkama Nasıl Yapılır?

Ercan Timur

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Geçenlerde saç ekimi yaptırdım, şimdilik her şey yolunda gidiyor ama en çok kafama takılan kısım ilk yıkama konusu oldu. Çevremden farklı farklı bilgiler alıyorum. Kimi “3. gün yapılmalı” diyor, kimi “5. günü bekle” diyor. Kimi de “mutlaka klinikte yaptır” diye tavsiye verdi. Ben de biraz araştırdım, çoğu klinik ilk yıkamanın 10. gün kabuk döküm sürecine hazırlık olduğunu söylüyor ama bazılarında 2.-3. gün başlatıyorlar.

Açıkçası, kafamda ekilen kökleri yanlışlıkla zedelemekten çok korkuyorum. Bir de köpükle yıkama, bebek şampuanı kullanma, ılık suyla bastırmadan durulama gibi detaylardan bahsediliyor. Bazıları süngeri hafifçe bastırın diyor, bazıları kesinlikle dokunmayın sadece su dökün diyor. Yani kafamda soru işareti çok.

Benim düşüncem, ilk yıkamayı mutlaka klinikte yaptırmak. Çünkü hem profesyoneller nasıl davranmam gerektiğini gösteriyor hem de içim rahat ediyor. Sonraki yıkamaları evde yapmak daha kolay olabilir ama o ilk adımı doğru görmek istiyorum. Bir de, kabuk dökümü sırasında saç köküne zarar verme ihtimalim var diye endişeleniyorum. Sizce ilk yıkamada neye dikkat edilmeli? Köpüğü ne kadar bekletmek lazım? Ve kendi başına yapmak mı mantıklı yoksa klinikte mi?

Benim ekimimden sonra ilk yıkamayı 3. gün klinikte yaptılar. Önce özel bir köpük sürdüler, 20 dakika bekledik. Sonra ılık suyla hafif hafif duruladılar, hiç el sürmeden. O an biraz gerildim ama aslında hiç can acıtmıyor. Sonrasında her gün aynı şekilde evde devam ettim. Bence mutlaka ilk yıkamayı klinikte görün, çünkü hem nasıl yapıldığını öğreniyorsunuz hem de kökleri zedelemekten korkmuyorsunuz.

Oyla 0
Benim ilk yıkamam 5. gün yapıldı. Klinik “acele etmeyelim, greftler iyice tutunsun” dedi. Önce köpüğü sürdüler, yumuşattılar, sonra duş başlığını çok hafif bir şekilde tuttular. Kesinlikle basınçlı su kullanmadılar. O an saçlarımın döküleceğini sandım ama meğer dökülenler zaten ölü tüyler olmuş. Hiçbir sorun yaşamadım. İlk yıkamayı kesinlikle profesyonellerin yapmasını öneririm, sonra evde daha rahat ediyorsunuz.

Oyla 0
Ben biraz aceleci davrandım, ilk yıkamayı evde 3. gün kendim yaptım. Açıkçası baya korktum çünkü saç diplerine dokunmaya çekindim. Sadece bebek şampuanını köpürtüp elimle hafifçe sürdüm. İlk 10 gün çok dikkat ettim, kesinlikle tırnak değdirmedim. Kabuk dökme sürecinde biraz sabır istiyor, kaşıntılar olabiliyor ama sonrasında gerçekten saçların çıktığını görmek güzel. Yine de ilk yıkamayı klinikte öğrenmek bence daha güvenli.

Oyla 0
İlk yıkamamı klinikte 2. gün yaptılar, bana biraz erken geldi ama doktor öyle uygun gördü. Köpükle çok nazik davrandılar, ben izlerken endişelendim ama hiç kök kaybı olmadı. Evde yapmaya başlayınca çok dikkatli olmam gerekti, çünkü ilk hafta gerçekten insan korkuyor. Bence ilk yıkamayı klinikte yaptırıp yöntemi öğrenmek, sonraki günlerde aynı şekilde evde devam etmek en doğrusu.

Oyla 0
Benim tecrübem biraz farklı oldu. Klinikte yoğunluk olduğu için ilk yıkamayı kendim yapmak zorunda kaldım. Açıkçası çok çekinerek yaptım. Ilık suyu çok hafif akıttım, bebek şampuanını köpürtüp bastırmadan dokundum. İlk günlerde saç telleri dökülüyor gibi oluyor ama doktorum “kökler içeride” dedi, o yüzden panik yapmadım. Şimdi geriye dönüp bakınca keşke ilkini klinikte yaptırsaydım diyorum. Çünkü insanın eli biraz sert kaçabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt