Saç Ekimi Sonrası İlk Yıkamada Nelere Dikkat Edilmeli?

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç ekimi operasyonumun üzerinden 3 gün geçti ve doktorum ilk yıkamanın 3. ya da 4. günde yapılacağını söyledi. İlk yıkamanın önemi çok büyük çünkü ekim yapılan kökler hâlâ çok hassas durumda ve bu aşamada yapılacak hatalar sonuçları olumsuz etkileyebilir.

Araştırmalarıma göre, ilk yıkamada kullanılacak losyon veya özel bakım kremi ekim bölgesine nazikçe uygulanıyor ve kabukların yumuşaması sağlanıyor. Ardından düşük basınçlı ılık su ile durulama yapılıyor. Bu noktada en kritik konu, kesinlikle ovalama veya tırnak kullanmamak. Saç derisine sadece parmak uçlarıyla hafif dokunuşlar yapılmalı.

Bazı klinikler ilk yıkamayı kendileri yapmayı öneriyor çünkü hem kabuklanma sürecini kontrol ediyorlar hem de hastaya doğru tekniği gösteriyorlar. İlk yıkamada kullanılan şampuan da genellikle sülfatsız ve yumuşak formüllü oluyor. Ayrıca yıkama sonrası saçları kurutmak için saç kurutma makinesi kullanılmaması, bunun yerine yumuşak bir havlu ile hafif tampon yapılması tavsiye ediliyor.

Ben ilk yıkamamı klinikte yaptırmayı düşünüyorum ama yine de evde devam edecek sürecin en güvenli şekilde olması için önerilerinizi merak ediyorum. Sizce ilk yıkamada en dikkat edilmesi gereken nokta nedir?

Ben ilk yıkamamı klinikte yaptırdım, çok doğru bir karar oldu. Hem kabukların yumuşamasını sağladılar hem de doğru yıkama tekniğini uygulamalı olarak gösterdiler. Evde de aynı şekilde devam ettim. Losyonu sürdükten sonra en az 30 dakika bekledim, sonra ılık suyla nazikçe duruladım. Tırnak asla kullanmadım.

Oyla 0
Ben ilk yıkamayı evde yaptım ama öncesinde doktorumun gönderdiği video talimatlarını izledim. Losyonla kabukları iyice yumuşattım, suyu düşük basınçla verdim. Kurulama kısmında ise havluyu sadece hafif hafif dokundurdum. İlk yıkamayı doğru yapmak, sonraki iyileşme sürecini çok hızlandırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt