Saç Ekimi Sonrası Jöle Kullanan Oldu mu? Ne Zaman Başladınız?

Salih Eminoğlu

Kayıtlı Üye
Saç ektireli yaklaşık 5 ay oldu. Şu ana kadar her şey gayet iyi gidiyor ama saçlar uzamaya başlayınca biraz şekil vermek istedim. İşe giderken dağınık görüntü moralimi bozuyor. Geçen gün çok az miktarda jöle denedim. İlk başta gayet iyi durdu ama akşama doğru saç derimde hafif kaşıntı başladı. Sonra fark ettim ki kullandığım jöle alkol bazlıymış.

Doktorum ekimden önce “en az 6 aya kadar kimyasal içerikli ürünlerden uzak dur” demişti ama meraktan dayanamadım. Şimdi pişmanım çünkü ekilen saç köklerinin hâlâ hassas olduğunu biliyorum. Forumlarda kimi 3. ayda başlamış, kimi 8. aya kadar beklemiş. Kiminin hiçbir sorunu olmamış, kimisi dökülme yaşamış.

Sanırım bu süreç tamamen kişisel ama emin olamıyorum. Saçlar uzadıkça şekil verme isteği artıyor ama köklere zarar vermekten de korkuyorum. Gerçek deneyimi olanların tavsiyesine çok ihtiyacım var.

👉 Ekim sonrası jöle kullanmaya ne zaman başladınız ve hangi ürün size zarar vermedi?

Bir dermatolog arkadaşım “ilk 6 ay boyunca hiçbir şekillendiriciye dokunma” demişti. Bu tavsiyeye harfiyen uydum. 7. ayda su bazlı, alkolsüz bir jöle denedim ve hiçbir sorun yaşamadım. Kökler tamamen oturmuştu zaten. Saç hem doğal durdu hem de derim rahatladı. Jöleyi az kullanmak, akşam mutlaka yıkamak çok fark ettiriyor. Sabır burada en önemli şey.

Oyla 0
Ekim sonrası erken davranmak büyük hata. 3. ayda jöle sürdüm ve ertesi gün saç derimde hafif sivilceler çıktı. Doktorum anında uyardı: “Kökler hâlâ zayıf.” O günden beri sadece bitkisel içerikli ürünler kullanıyorum. Şimdi 8. aydayım, yeni yeni çok az miktarda jöle sürüyorum. Sabırlı olunca sonuç gerçekten çok daha sağlam oluyor.

Oyla 0
Bir arkadaşımın deneyimi bana ders oldu. 4. ayda jöle kullanmaya başlamış ve ekim yapılan bölgede seyrelme yaşamış. O yüzden ben 6. ayı bekledim. Şu anda 7. aydayım, su bazlı ürünle çok az miktarda kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. En önemli detay, ürünü saç diplerine değil, sadece uçlara uygulamak. Bu şekilde köklere baskı olmuyor.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası dönem tamamen sabır işi. Ben 5. ayda kullanmayı düşündüm ama doktorum ısrarla beklememi söyledi. 7. ayda alkolsüz, parfümsüz bir jöle aldım, sonuç gayet iyi. Saçımın tutuşu doğal kaldı, derim de rahatladı. Erken davranmak gerçekten riske girmek demek. Zamanında başlanınca hiçbir sorun yaşanmıyor.

Oyla 0
Jöle konusunda en önemli nokta içerik. Alkol, parfüm ya da silikon varsa kesinlikle uzak durun. Ekim sonrası saç derisi zaten hassas, böyle ürünler kökleri boğuyor. Ben sadece su bazlı, hafif formüllü ürünler kullanıyorum ve haftada bir iki kezden fazla sürmüyorum. Şu an 9. aydayım, saçlarım gayet sağlıklı. Az ama bilinçli kullanım her zaman kazandırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt