Saç Ekimi Sonrası Kabuk Dökülmesi Saç Köklerine Zarar Verir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baran

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 13 gün önce yaptırdım. Şu an kabuk dökülme sürecindeyim ve açıkçası biraz tedirginim. Her yıkamada küçük kabuklar dökülüyor ama acaba bu durum ekilen saç köklerine zarar verir mi diye sürekli düşünüyorum. Çünkü bazen kabukla birlikte minik siyah noktalar da geliyor, sanki kök koptu gibi görünüyor.

Doktorum kabuk dökülmesinin tamamen normal olduğunu, saç köklerinin deri altına yerleştiğini söylemişti ama insanın içi yine de rahat etmiyor. Losyonu düzenli kullanıyorum, 30 dakika bekletip yumuşattıktan sonra ılık suyla nazikçe duruluyorum. Tırnakla değil, parmak içiyle çok hafif dokunuyorum.

Bazı forumlarda “kabukla birlikte saç kökü çıkarsa ekim bozulur” diyenler var, bazıları ise “o sadece ölü saç teli, kök içeride kalır” diyor. Hangisinin doğru olduğunu merak ediyorum.

👉 Saç ekimi sonrası kabuk dökülmesi sizde nasıl geçti? Kabukla birlikte kök çıktığını düşündünüz mü, bu süreçte nelere dikkat ettiniz?

Benim kabuklar 12. günde dökülmeye başladı ve 15. günde tamamen bitti. İlk başta ben de korktum, bazı kabukların ucunda siyah nokta görünce kök sandım ama doktorum bunun sadece “ölü kıl ucu” olduğunu söyledi. Kök içeride kalıyor. Losyonu düzenli kullanmak kabukların doğal şekilde düşmesini sağlıyor. Asla ovalama yapma, kendiliğinden dökülüyor.

Oyla 0
Kabuk dökülmesi saç köklerine zarar vermez, yeter ki zorlamadan dökülsün. Ben 10. günden sonra hafif masajla losyon sürdüm, 30 dakika bekledim. Ardından ılık suyla duruladım. 14. günde kabukların çoğu gitti. Kökler zaten deri altına yerleştiği için korkma. Eğer saçla birlikte minik parça dökülüyorsa o sadece yüzeydeki ölü tüy, kök değil.

Oyla 0
Ben de aynı endişeyi yaşadım. 11. günde dökülen her kabuğa tek tek baktım neredeyse. 😅 Ama meğer kökler çoktan deriye tutunmuş oluyor. Kabuklar, iyileşen derinin soyulması gibi düşün. Ben doktorun verdiği Panthenol losyonu kullandım, kabuklar kolayca yumuşadı. Dökülme sonrası hafif kaşıntı oldu ama 2. haftada tamamen geçti.

Oyla 0
Kabuklarla birlikte görülen minik siyah noktalar seni korkutmasın, onlar saçın ölü kısmı. Kökler zaten 7. günden itibaren deriye sabitleniyor. Benim kabuk dökülmem 2 hafta sürdü. Günde bir kez losyon ve nazik yıkama yaptım. Kesinlikle bastırmadan yıkadım. Zorlamak yerine sabırlı olmak gerekiyor. 3. haftada bölge tertemiz hale geldi.

Oyla 0
Ben kabukların dökülmesini doğal bir iyileşme süreci olarak gördüm. 9. günden itibaren başladı, 16. günde tamamen geçti. En önemlisi elinle oynamamak. Eğer kabuğu erken koparırsan hem tahriş olur hem iz kalabilir. Losyonla yumuşat, suyla kendiliğinden aksın. Kökler zaten içeride sağlam duruyor. Saç ekimi sonrası bu dönem tamamen sabır işi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt