Baran
Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 13 gün önce yaptırdım. Şu an kabuk dökülme sürecindeyim ve açıkçası biraz tedirginim. Her yıkamada küçük kabuklar dökülüyor ama acaba bu durum ekilen saç köklerine zarar verir mi diye sürekli düşünüyorum. Çünkü bazen kabukla birlikte minik siyah noktalar da geliyor, sanki kök koptu gibi görünüyor.
Doktorum kabuk dökülmesinin tamamen normal olduğunu, saç köklerinin deri altına yerleştiğini söylemişti ama insanın içi yine de rahat etmiyor. Losyonu düzenli kullanıyorum, 30 dakika bekletip yumuşattıktan sonra ılık suyla nazikçe duruluyorum. Tırnakla değil, parmak içiyle çok hafif dokunuyorum.
Bazı forumlarda “kabukla birlikte saç kökü çıkarsa ekim bozulur” diyenler var, bazıları ise “o sadece ölü saç teli, kök içeride kalır” diyor. Hangisinin doğru olduğunu merak ediyorum.
Saç ekimi sonrası kabuk dökülmesi sizde nasıl geçti? Kabukla birlikte kök çıktığını düşündünüz mü, bu süreçte nelere dikkat ettiniz?
Doktorum kabuk dökülmesinin tamamen normal olduğunu, saç köklerinin deri altına yerleştiğini söylemişti ama insanın içi yine de rahat etmiyor. Losyonu düzenli kullanıyorum, 30 dakika bekletip yumuşattıktan sonra ılık suyla nazikçe duruluyorum. Tırnakla değil, parmak içiyle çok hafif dokunuyorum.
Bazı forumlarda “kabukla birlikte saç kökü çıkarsa ekim bozulur” diyenler var, bazıları ise “o sadece ölü saç teli, kök içeride kalır” diyor. Hangisinin doğru olduğunu merak ediyorum.