Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Ne Zaman Geçer?

Abidin Tahsinoğlu

Kayıtlı Üye
Saç ekiminden sonra en çok merak ettiğim şeylerden biri de kabuklanma süreci oldu. Ekimden sonraki ilk haftalarda aynaya bakınca o minik kabuklar insana garip geliyor. İlk başta “acaba kalıcı mı, iz mi bırakacak?” diye düşündüm. Doktorum bunun tamamen normal bir süreç olduğunu söyledi ama yine de insan rahat edemiyor.

Benim ekimden bu yana 10 gün geçti. Yıkamalara özen gösteriyorum, doktorun verdiği losyonu düzenli sürüyorum. Kabukların bir kısmı döküldü ama bazı bölgeler hâlâ tutunmuş durumda. Losyonla yumuşatıyorum, parmakla koparmamaya çalışıyorum. Ancak bazı arkadaşlar 7. günde tamamen döküldüğünü söylüyor, bazılarıysa 3 haftayı bulduğunu.

Bu kadar fark neden oluyor anlamadım. Belki saç derisinin yapısı, kullanılan teknik ya da bakım rutini etkiliyor. Yalnız sabırlı olmak gerektiğini fark ettim. Zorlamadan, doğal şekilde dökülmesini beklemek en güvenlisi gibi duruyor.

👉 Sizde kabuklanma ne kadar sürede geçti ve bu dönemde özel bir bakım yöntemi uyguladınız mı?

Kabuklanma tamamen kişisel bir süreç. Bende 12. günde neredeyse tamamen geçti. Ilık suyla yıkama ve losyonu doğru kullanmak çok fark ettiriyor. En önemli şey kabukları elinle kazımamak. Zorladığında hem köklere zarar veriliyor hem de iz kalma riski artıyor. Sabırlı olunca her şey kendi kendine dökülüyor. İkinci haftada pürüzsüz hale gelmişti.

Oyla 0
Doktorumun söylediği gibi 10. günde kabuklar yumuşamaya başladı. 13. günde büyük kısmı döküldü. Bu süreçte en etkili yöntem sabun yerine özel şampuan kullanmak oldu. Ayrıca yıkama sırasında bastırmadan masaj yapmak gerekiyor. Kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmak çok önemli. Herkeste süre değişebilir ama ortalama iki haftada tamamen biter.

Oyla 0
Kabuklanma süresi cilt yapısına göre değişiyor. Bende yağlı deri olduğu için biraz daha uzun sürdü, yaklaşık 16 gün. İlk hafta çok dikkatli olmalısın, saç derisi hâlâ hassas oluyor. İkinci haftada losyonu biraz daha uzun beklettim ve yumuşatıcı etkiyle kabuklar kolay döküldü. Asla tırnakla dokunma, sabırla yıkarsan tertemiz oluyor.

Oyla 0
Kardeşimle aynı gün ekim yaptırdık, onda 9. günde kabuklar gitti, bende 15 günü buldu. Bu fark tamamen cilt tepkisinden kaynaklanıyor. Benim tavsiyem, yıkama sonrası saç derisini havluyla ovalamamak. Nazik davranmak gerçekten süreci hızlandırıyor. Ayrıca vitamin desteği de iyileşmeyi olumlu etkiliyor. Üçüncü haftada deri tamamen normale dönmüştü.

Oyla 0
Kabukların dökülmesi sabır gerektiriyor ama en güzel kısmı o an geçince geliyor. Bende 11. günde neredeyse tamamı döküldü. Doktorun verdiği nemlendirici losyonu her gün uyguladım, yıkama sırasında ılık su kullandım. Soğuk ya da sıcak su köklere zarar verebiliyor. On beşinci günde tamamen pürüzsüz hale geldi. Sonra rahat bir nefes alıyorsun.

Oyla 0
Kabuklanma genelde 7–14 gün arasında geçiyor. Zorlamadan, doktorun dediği şekilde yıkarsan sorun olmuyor. Sabırlı olmak bu süreçte en önemli şey.

Oyla 0
Geçen hafta İstanbul'da saç ekimi yaptırdım ve şuan 9. günüm saç ekimimi yapan kişi 14. günde kabuk dökümü için yıkamaya çağırdı. Ortalama 20 gün için de kabuklanma tamamen bitiyor ama şok dökülme biraz endişelendiriyor bakalım süreç nasıl geçecek. Herkese şimdiden çok geçmiş olsun.

Oyla 0
Kabuklanma sürecini bilmeyen çok panik yapıyor. Normal bir aşama. Ben iki hafta sonunda rahatladım. Bu sürede kurallara uymak önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt