Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı ve Kızarıklık Normal mi?

Nevzat Dalkıran

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptıralı üç hafta oldu ve son günlerde kaşıntı ile kızarıklık beni epey zorluyor. İlk günler sadece hafif bir gerginlik hissediyordum ama kabuklar dökülmeye başladıkça saç derim sürekli karıncalanıyor gibi oluyor. Özellikle geceleri o kadar fazla kaşınıyor ki, elim istemsizce gidiyor ama kaşımamaya çalışıyorum çünkü herkes “sakın dokunma, kökleri zedelersin” diyor.

Doktorum bu durumun tamamen iyileşme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi. Ekim yapılan bölgede deri kendini yenilerken, kan dolaşımı artıyor ve bu da kaşıntıya neden oluyormuş. Kızarıklık da aynı şekilde, özellikle alın çizgisine yakın bölgede hâlâ duruyor. Bazen aynaya bakınca “acaba bir şey mi ters gidiyor?” diye düşünüyorum ama forumlarda çoğu kişi bu dönemde benzer şeyler yaşamış.

Yıkama sonrası biraz rahatlama hissediyorum ama kaşıntı birkaç saat sonra tekrar başlıyor. Şampuan olarak doktorun önerdiği medikal ürünü kullanıyorum ama yine de tam geçmedi. Acaba bu durumun tamamen normale dönmesi ne kadar sürüyor?

Siz de saç ekimi sonrası böyle yoğun kaşıntı ve kızarıklık yaşadınız mı? Ne kadar sürede geçti, ya da rahatlatmak için işe yarayan bir şey buldunuz mu? Gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız eminim benim gibi bu dönemde olan birçok kişiye de iyi gelir. 💬

Aynı süreci ben de yaşadım dostum. Özellikle ikinci haftadan sonra kaşıntı beni deli etmişti. Doktorum tuz içermeyen bebek şampuanı kullanmamı söyledi, biraz rahatlattı. Kızarıklık da bende yaklaşık 1 ay kadar sürdü. Merak etme, tamamen geçiyor. Sabırlı ol, kesinlikle kaşımamaya devam et.

Oyla 0
Kaşıntı olayı bende de çok yoğundu, özellikle geceleri uykudan uyandırıyordu. Soğuk kompres yapınca rahatlıyordum biraz. Doktorum bunun kan dolaşımının artmasından kaynaklandığını söylemişti. Yaklaşık 3. haftadan sonra azalmaya başladı. Şu an 2. aydayım, hiçbir sorun kalmadı.

Oyla 0
Ben 10 gün sonra kabuk dökme sürecine geçtim, o dönemde inanılmaz kaşıntı oldu. Kızarıklıklar da özellikle alın bölgesinde uzun süre kaldı. Doktor tavsiyesiyle termal su spreyi kullandım, cildi bayağı rahatlattı. Şimdi 5. aydan bildiriyorum, hiçbir iz kalmadı. Gayet normal bir süreç yani.

Oyla 0
Benim ekimimden sonra kaşıntı yaklaşık 20 gün sürdü. O dönemde yıkamalardan sonra saç derisine hiç bastırmadan, sadece köpükle masaj yapıyordum. Bu biraz rahatlatıyordu. Kızarıklıklar 2-3 haftada azaldı. Doktorum “bu aslında iyiye işaret, cilt kendini yeniliyor” demişti. Haklıymış.

Oyla 0
Kardeşim, çok tanıdık geldi anlattıkların. Benim ekim sonrası en büyük sıkıntım da kaşıntıydı. Kaşımadım ama bazen parmak uçlarımla hafif dokunarak rahatlatıyordum. Aloe vera jeli kullanmak da iyi geldi bana. Şu an 6. aydayım, hiçbir problem yok. Endişelenme, geçici bir dönem bu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt