Saç Ekimi Sonrası Klinikle İletişim Yeterince Önemli Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yahya

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırırken kliniğin ismi, fiyatı ve sonuçları kadar iletişimin de önemli olduğunu sonradan fark ettim. Ekim öncesi her soruma hızlı cevap alıyordum ama ekimden sonra iletişim biraz azaldı gibi hissettim. Sorularım olduğunda cevap geliyor ama genelde kısa ve standart. Bu da insanın kafasında soru işareti bırakıyor.

Özellikle süreç uzadıkça daha fazla bilgi almak istiyorsun. “Bu görüntü normal mi, bu çıkış yeterli mi” gibi sorulara net cevaplar bekliyorsun. Klinik “süreç böyle” deyince insan tatmin olmuyor. Belki de beklentim fazla ama bu kadar para verip bu sürece girince daha ilgili olunmasını istiyorsun. İletişim eksik olunca insan forumlara yöneliyor, bu da bazen daha çok kafayı karıştırıyor.

Saç ekimi sonrası klinikle güçlü iletişim kuramamak süreci zorlaştıran önemli bir etken mi?

Kesinlikle etkiliyor. Benim kliniğim süreç boyunca detaylı bilgilendirme yaptı, bu beni çok rahatlattı. Aynı görüntüyü görsem bile açıklama alınca stresim azaldı. İletişim psikolojik olarak çok önemli.

Oyla 0
Çoğu klinik ekim sonrası ilgiyi biraz azaltıyor, bu maalesef yaygın. Ben de başta sinir olmuştum ama sonra sürecin standart olduğunu anladım. Yine de daha ilgili olmaları gerekirdi.

Oyla 0
İletişim olmayınca insan en kötü senaryoyu düşünüyor. Ben her şeyi forumlardan öğrenmeye çalıştım, bu da stresi artırdı. Klinikle rahat iletişim olsa daha kolay geçerdi.

Oyla 0
Bence sonuç kadar süreç yönetimi de önemli. Klinik sadece ekim yapmamalı, süreç boyunca rehberlik etmeli. Bunu iyi yapan yerler bir adım önde.

Oyla 0
Kısa cevaplar insana güven vermiyor. Ben de bu yüzden sürekli soru sordum. İletişim iyi olsaydı bu kadar kafaya takmazdım. Açıkçası bir süreden sonra salıyorsun kendi mücadelenle saçları çıkarmaya çalışıyorsun. Çünkü ekim yapan kişiler ekim tekniklerini biliyorlar ama sonrası için yetersiz bilgiye sahipler :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt