Saç Ekimi Sonrası PRP Yaptırmazsak Sonuçlar Zayıf Kalır Mı?

Nihat Yazar

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırdıktan sonra süreçle ilgili kafama en çok takılan konulardan biri PRP oldu. Klinik daha ilk kontrolde PRP önerdi ama “yaptırmazsan sonuçlar zayıf kalır” gibi bir cümle de kurmadı. Buna rağmen internette bazı yorumlarda PRP yaptırmayanların saçlarının daha geç çıktığını ya da zayıf kaldığını okudum. Bu da ister istemez insanın kafasını karıştırıyor.

Şu an 4. aydayım. Şok dökülme büyük ölçüde bitti, ufak ufak çıkışlar var ama henüz çok güçlü değil. PRP yaptırmadığım için acaba süreci yavaş mı geçiriyorum diye düşünmeye başladım. Bir yandan da “eğer ekim düzgün yapıldıysa saç zaten çıkar” diyenler var. Hangisi doğru karar veremiyorum. Gereksiz masraf yapmak istemiyorum ama sonradan “keşke yaptırsaydım” demek de istemem.

Saç ekimi sonrası PRP yaptırmamak gerçekten sonuçları zayıf bırakır mı?

Ben PRP yaptırmadım ve sonuçlarım gayet iyi. Çıkışlar biraz sabır istiyor ama zamanla toparladı. PRP yaptırmayan çok kişi var ve hepsinin sonucu kötü olmuyor. Asıl önemli olan ekimin kalitesi ve donör alan.

Oyla 0
PRP yaptıran arkadaşlarım var, yaptırmayanlar da var. Aralarında uçurum fark görmedim. PRP destek olabilir ama yaptırmazsan sonuç kötü olur demek bana abartı geliyor. Zaman faktörü daha belirleyici.

Oyla 0
Ben bir seans PRP yaptırdım ama açıkçası yaptırmasam da aynı olurdu diye düşünüyorum. Saç çıkışı yine zamanla oldu. PRP daha çok psikolojik rahatlatıyor gibi hissettirdi.

Oyla 0
PRP’yi şart gibi sunanlara çok katılmıyorum. Ekim doğruysa saç zaten çıkıyor. PRP ekstra destek ama olmazsa olmaz değil. Bunu bilerek karar vermek lazım.

Oyla 0
PRP yaptırmadım, sadece süreci takip ettim. 10. aydayım ve sonuçtan memnunum. Bence PRP yapılmaması sonucu otomatik olarak zayıf yapmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt