Saç Ekimi Sonrası Saç Ne Zaman Boyanır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmethan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmethan

Kayıtlı Üye
Selamlar, saç ekimimi yaklaşık 3 ay önce yaptırdım ve süreç güzel ilerliyor. Şok dökülme dönemi bitti, yeni çıkan tüy gibi saçlar görünmeye başladı. Fakat son günlerde aynaya baktıkça beyaz teller gözüme batmaya başladı. 😅 Eskiden 2-3 ayda bir saçımı boyardım ama şimdi tereddüt ediyorum. Saç ekimi sonrası saç ne zaman boyanır?

Bazı forumlarda “3. aydan sonra boyanabilir” diyenler var, bazıları da “en az 6 ay bekle” diyor. Kimi kuaförler doğal boya öneriyor, kimisi de bitkisel ürünlerin bile zarar verebileceğini söylüyor. Doğrusu biraz kafam karıştı. Özellikle saç köklerinin hâlâ hassas olduğunu biliyorum ve kimyasal içeren ürünlerin zarar vermesinden endişe ediyorum.

Bir de merak ettiğim şey, ilk boyayı kuaförde mi yapmak daha güvenli olur yoksa evde kendim mi denemeliyim? Şu anda ekim bölgesi tamamen iyileşti ama yine de temkinli davranmak istiyorum.

👉 Saç ekimi sonrası siz saçınızı ne zaman boyadınız? Boyarken doğal mı yoksa kimyasal boya mı tercih ettiniz?

Ben saç ekiminden sonra ilk boyayı 5. ayda yaptım. Doktorum 3. aydan önce kesinlikle önermemişti. Çünkü o dönemde saç kökleri hâlâ güçleniyor. Boyayı da kuaförde yaptırdım, bitkisel içerikli ürün kullandılar. Hiç tahriş olmadı. 6. aydan sonra saç telleri tamamen oturuyor, o zaman daha güvenli. Sabırlı ol, erken boyamak riske değmez.

Oyla 0
Benim doktorum 4. aydan sonra izin verdi ama “kimyasal boya kullanma” diye özellikle uyardı. O yüzden organik bitkisel boya tercih ettim. İçeriğinde amonyak yoktu, saç derisini yakmadı. Ekim yapılan bölge zaten iyileşmişti ama yine de nazik davranmak gerekiyor. 2 hafta sonra tekrar boyadım, hiçbir sorun yaşamadım.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası boya konusuna çok dikkat etmek lazım. Ben 6 ay bekledim, emin olana kadar elimi bile sürmedim. O süreçte saçlar güçlendi, deri tamamen oturdu. İlk boyamda kuaförüm amonyaksız boya kullandı, kokusuzdu. Saç telleri zarar görmedi. 6 ay beklemek uzun gibi geliyor ama emin ol sonucu korumaya değiyor.

Oyla 0
Benim saç ekimim 3.5 ay önceydi, hâlâ boya yapmadım. Doktorum “kökler tam oturmadan hiçbir kimyasal madde değmesin” dedi. Şimdilik renkli şampuan kullanıyorum, geçici renk veriyor ama zarar vermiyor. Gerçek boyayı en erken 5. ayda düşünüyorum. Bu süreçte sabır göstermek saçın geleceği için çok önemli.

Oyla 0
Bendeniz de ilk saç boyamayı 4. ayda yaptım ama çok dikkat ettim. Bitkisel boya kullandım ve sadece saç uçlarına uyguladım. Ekim yapılan bölgeye değdirmedim. Saç derisini yormamak gerekiyor. Boya sonrası da soğuk suyla durulama yapmak iyi geliyor. Şu an 6. aydayım, saçlarım sağlıklı. Bence erken boyamak yerine doğal tonlarda beklemek en mantıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt