Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Ne Zaman Başlar ve Ne Kadar Sürer?

Doğan Özükar

Kayıtlı Üye
Selamlar, saç ekimimi yaklaşık 1 ay önce yaptırdım ve son birkaç gündür dökülmeler başladı. Açıkçası biraz panikledim çünkü saç telleri duşta ve yastıkta daha fazla görünmeye başladı. Doktorum bunun “şok dökülme” olduğunu ve herkesin yaşadığını söylemişti ama insan görünce ister istemez korkuyor.

Dökülme genelde ekimden 3 ila 6 hafta sonra başlıyormuş. Ekilen saç telleri, kökler güçlenene kadar dökülüyormuş, kök içeride kalıyormuş. Ama bazen bu süreç o kadar yoğun oluyor ki “acaba saçlar tutmadı mı” diye düşünüyorsun. Bende özellikle tepe kısmında belirgin bir seyrelme fark ettim.

Şu anda losyon ve şampuan kullanımına devam ediyorum, doktorun verdiği bakım rutinini aksatmadım. Dökülme normal mi yoksa fazla mı emin olamıyorum. Herkesin süreci farklı ama bazıları “3. aydan sonra yeniden çıkmaya başlıyor” diyor.

👉 Saç ekimi sonrası sizde şok dökülme ne zaman başladı? Bu süreç ne kadar sürdü ve gerçekten saçlar yeniden çıktı mı?

Benim şok dökülmem tam 4. haftada başladı. İlk başta korktum ama doktorum bunun tamamen normal olduğunu söyledi. Saç telleri dökülürken kökler içeride kalıyor. Yaklaşık 3 hafta sürdü. 2. aydan itibaren yeni çıkışlar başladı, şu an 4. aydan sonra ciddi fark var. Dökülme döneminde asla panik yapma, bu süreci herkes yaşıyor.

Oyla 0
Bende dökülme 5. haftada başladı. İlk zamanlar her yıkamada avucumda 20–30 tel kalıyordu. Sonra 3 hafta içinde azaldı. Şok dökülme saç ekiminin en moral bozucu kısmı ama kökler sağlam olduğu sürece yeniden çıkıyor. 3. ayda bebek saçlar görünmeye başladı. Bu dönemde tek yapman gereken sabırlı olmak ve doktorun önerdiği bakımı sürdürmek.

Oyla 0
Ben de senin gibiydim, dökülmeleri görünce “boşa mı yaptırdım” dedim ama meğerse şok dökülme süreciymiş. 1 ay sürdü. Özellikle tepe kısmında daha belirgindi. 2. aydan sonra minik tüyler çıkmaya başladı. 4. ayda saçlar kendini toparlıyor. Sakın bu dönemde farklı ürün deneme, sadece doktorun verdiğini kullan. Süreç biraz sabır istiyor.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası şok dökülme bende 6. haftada başladı. Özellikle yıkama sırasında fark ettim. Doktorum bunun saçların dinlenme evresine girdiğini söyledi. Yaklaşık 20 gün sürdü. 2. ayda yeniden çıkışlar başladı. Panthenol sprey kullanmak bu dönemde saç derisini rahatlatıyor. Herkes bu süreci yaşıyor, kökler içeride olduğu sürece sorun yok.

Oyla 0
Ben 4. haftada şok dökülmeyi yaşadım, 3 hafta sürdü. Saç telleri döküldü ama kökler yerinde kaldı. Şu anda 3. aydan sonra yeni saçlar çıkmaya başladı. İlk başta dökülme moral bozuyor ama bu sürecin saç ekiminin doğal bir parçası olduğunu unutma. Losyon ve şampuan kullanımını aksatma, sabırla devam et. 5. aydan itibaren toparlanma başlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt