Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Normal Mi, Ne Zaman Saçlar Çıkar?

Ercan Timur

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmayı düşünen biri olarak en çok korktuğum konulardan biri şok dökülme. Ekimden sonra saçların döküleceğini biliyorum ama bu sürecin ne kadar normal olduğu, ne zaman başlaması gerektiği ve ne zaman bitmesinin beklendiği konusunda kafam çok karışık. Bazıları “herkes yaşar” diyor, bazıları ise “bende hiç olmadı” diye anlatıyor.

Asıl tedirgin eden şey, ekimden sonra dökülen saçları görünce insanın ister istemez panik yapması. “Acaba tutmadı mı, boşa mı yaptırdım?” soruları kafada dönmeye başlıyor. Bu dökülmenin ekilen köklerle mi yoksa sadece saç telleriyle mi ilgili olduğunu da net anlayamıyorum. Görüntü olarak da bir süre önceki halden bile kötü durabildiği söyleniyor.

Bir de ne zaman tekrar çıkmaya başladığı konusu var. Kimisi 3. ay diyor, kimisi 4–5 ay diyor. Bu süreçte hiçbir şey olmuyormuş gibi hissedilmesi insanı psikolojik olarak zorluyor mu, bunu da merak ediyorum. Şok dökülme sürecini bilmeden girmenin insanı ciddi strese sokabileceğini düşünüyorum.

Bu aşamayı gerçekten yaşamış kişilerin deneyimlerini duymak istiyorum. Ne kadar sürdü, ne zaman rahatladınız, hangi noktada “tamam, oluyor bu iş” dediniz, bunları bilmek istiyorum.

Saç ekimi sonrası şok dökülme normal mi, saçlar ne zaman tekrar çıkmaya başlıyor?

Bende şok dökülme 3. haftada başladı. İlk başta çok moral bozuyor ama doktorum bunun tamamen normal olduğunu söylemişti. Dökülenler kök değil, sadece teller. 3. aydan sonra yavaş yavaş çıkışları görmeye başladım.

Oyla 0
Şok dökülme yaşadım ve açıkçası psikolojik olarak en zor dönemdi. Ekimden sonra görüntü daha kötü oluyor ama bu geçici. 4. ayda saçlar çıkmaya başlayınca insan rahatlıyor.

Oyla 0
Herkeste aynı şekilde olmuyor. Bende kısmi oldu, bazı bölgeler döküldü bazıları dökülmedi. Ama dökülenlerin hepsi geri geldi. Sabırlı olmak şart.

Oyla 0
Ben şok dökülmenin ne olduğunu önceden bildiğim için panik yapmadım. 5. ayda saçlar belirginleşmeye başladı. Asıl değişim 6. aydan sonra oluyor.

Oyla 0
Şok dökülme tamamen normal ve geçici. En kritik şey bunu bilerek sürece girmek. Genelde 3–4 ayda çıkış başlıyor, 6. aydan sonra netleşiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt