Saç Ekimi Sonrası Spor Ne Zaman Yapılır?

Turhan Canatar

Kayıtlı Üye
Selamlar, saç ekimimi yaklaşık 20 gün önce yaptırdım ve yavaş yavaş normale dönmek istiyorum. En çok merak ettiğim şeylerden biri de spor yapmaya ne zaman başlanabilir konusu. Çünkü düzenli antrenman yapan biriyim ve uzun süre hareketsiz kalmak hem fiziksel hem mental olarak zorluyor. Ama aynı zamanda ekilen köklere zarar vermekten de çok korkuyorum.

Doktorum 2 hafta boyunca kesinlikle terletici egzersizlerden uzak durmamı söyledi. Ancak internette araştırdığımda bazı kaynaklar “1. aydan sonra hafif tempolu yürüyüş yapılabilir” diyor, bazıları ise “en az 45 gün beklenmeli” diye uyarıyor. Gerçekten net bir zaman bulmak zor.

Şu anda hafif yürüyüşlerle başladım ama tempoyu arttırmaya cesaret edemiyorum. Özellikle terleme, kafa derisinde tahrişe yol açabilir mi emin değilim. Ağırlık kaldırmak, koşmak ya da sauna gibi aktivitelerin saç ekimi sürecine etkisini de merak ediyorum.

👉 Saç ekimi sonrası spora ne zaman başladınız? Terleme ve fiziksel efor saç köklerine zarar verir mi, sizin deneyiminiz nasıldı?

Ben saç ekiminden sonra tam 30. günde spora başladım. İlk 2 hafta tamamen dinlendim, sadece hafif yürüyüş yaptım. 3. haftadan sonra yavaş yavaş tempo artırdım ama kesinlikle terletici hareketlerden kaçındım. 45. günden sonra normal tempoya döndüm. Ağırlık çalışıyorsan dikkat et, özellikle eğilme hareketleri ekim bölgesine baskı yapabiliyor.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası spor konusunu ben de çok araştırdım. Doktorum “3. haftadan itibaren hafif yürüyüş olur ama terletme” dedi. 1 ay dolmadan koşuya çıkmadım. Ağırlık antrenmanına 6. haftada döndüm. Ter deriyi tahriş edebiliyor, kabuklanma dönemindeyken özellikle riskli. Şu an 4. aydan itibaren tam performans döndüm, köklerde hiçbir sıkıntı olmadı.

Oyla 0
Benim ekim sonrası spor serüvenim sabırla geçti diyebilirim. 1. ay boyunca sadece günlük adımlarımı saydım, tempolu yürüyüş bile yapmadım. 5. haftadan itibaren hafif kardiyoya başladım. 2. ayda artık tamamen rahattım. Terleme köklere direkt zarar vermez ama hijyen önemli. Yıkamayı ihmal edersen gözenek tıkanabilir.

Oyla 0
Ben 3. haftada spora başlamıştım ama hata etmişim. Terleyince ekim bölgesinde hafif kaşıntı oldu. Doktor “henüz erken” deyince 2 hafta ara verdim. Şu an 2. aydayım, düzenli spor yapıyorum, hiçbir sorun kalmadı. Tavsiyem; en az 1 ay bekle, sonra hafif egzersizlerle başla. Saç ekimi sonrası süreçte sabır gerçekten önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt