Saç Ekimi Sonrası Spor ve Günlük Hayata Ne Zaman Dönülür?

Cenk Arslan

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmayı planlarken beni en çok düşündüren konulardan biri de günlük hayata ne zaman dönebileceğim. Özellikle spor yapan biri olarak bu konu benim için önemli. Spor ne kadar süre yasak, hafif yürüyüş ne zaman yapılabilir, ağırlık çalışmak için kaç hafta beklemek gerekir gibi sorular kafamda dönüyor.

Bazı yerlerde “bir hafta yeter” deniyor, bazıları ise “en az bir ay spor yok” diye uyarıyor. Hangisi doğru, neyi ne kadar ciddiye almak gerekiyor açıkçası emin değilim. Yanlış zamanda spora başlamak ekilen köklere zarar verir mi, terleme greftleri etkiler mi, bu konularda net bilgi bulmak zor.

Günlük hayat da spor kadar önemli. İşe ne zaman dönülür, masa başı iş yapanlarla fiziksel işi olanlar için fark var mı, bunları da merak ediyorum. Bir de ilk günlerde dışarı çıkmak, yürümek, araba kullanmak gibi basit şeyler bile riskli mi, yoksa abartılıyor mu, bunu bilmek istiyorum.

Saç ekimi sonrası süreci doğru yönetmek istiyorum. Sabredip doğru zamanda spora dönmek mi daha mantıklı, yoksa fazla mı korkuluyor, gerçekten yaşayanların tecrübelerini duymak istiyorum.

Saç ekimi sonrası spor ve günlük hayata ne zaman güvenli şekilde dönülür?

Ben ilk hafta sadece hafif yürüyüş yaptım. 10. günden sonra normal tempoya geçtim ama ağırlık işine 1 ay dokunmadım. Bence acele etmemek en sağlıklısı.

Oyla 0
Doktorum terlemenin ilk 2 hafta riskli olduğunu söylemişti. Ben de sporu 3. haftaya kadar tamamen bıraktım. Sonrasında yavaş yavaş başladım, hiçbir sorun yaşamadım.

Oyla 0
Masa başı iş yapıyorum, 5. günde işe döndüm. Fiziksel iş yapan bir arkadaşım ise 2 hafta izin aldı. İşin türü gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Ben erken spora başladım ve açıkçası pişman oldum. Saç derim çok hassaslaştı. Bir şey olmadı ama stres yaşadım. Beklemek daha mantıklı.

Oyla 0
Genel kural şu: ilk 10 gün dinlen, ilk 2 hafta terleten sporlardan uzak dur, 1 ay sonra ağırlık işine dön. Günlük hayata dönüş ise birkaç gün içinde mümkün ama dikkatli olmak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt