Saç Ekimi Sonuçları Kalıcı Mı, Yıllar Sonra Dökülür Mü?

Hasan Bulut

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmayı düşünen biri olarak kafamı en çok kurcalayan sorulardan biri de işin kalıcılık tarafı. Sonuçta bu işlem ciddi bir emek, zaman ve maddi karşılık gerektiriyor. O yüzden “bugün güzel olur ama birkaç yıl sonra tekrar dökülür mü?” sorusu insanın aklından çıkmıyor. İnternette bu konuda da net olmayan çok fazla yorum var.

Bazıları ekilen saçların ömür boyu kalıcı olduğunu söylüyor, bazıları ise yıllar sonra seyrelme yaşadığını anlatıyor. Burada ekilen saçlarla, var olan saçların dökülmesini ayırmak gerektiğini fark ettim ama yine de kafa karışıklığı devam ediyor. Mesela ekilen saçlar dökülmese bile çevresindeki saçlar dökülürse görüntü bozulur mu? Böyle bir durumda ikinci ekim şart mı oluyor?

Bir de yaş faktörü var. Genç yaşta ekim yaptıranlarla daha ileri yaşta yaptıranların sonuçları aynı mı oluyor? Genetik dökülme devam ediyorsa ekim ne kadar kalıcı sayılıyor? Doktorlar “donör bölgeden alınan saçlar dökülmez” diyor ama gerçek hayatta bu ne kadar geçerli, onu merak ediyorum.

Benim için önemli olan, birkaç yıl sonra yeniden aynı süreci yaşamak zorunda kalmamak. Gerçekçi beklentiyle karar vermek istiyorum. Saç ekimi sonuçları uzun vadede gerçekten kalıcı mı, yoksa yıllar içinde yeniden dökülme riski var mı?

Benim ekimim üzerinden yedi yıl geçti. Ekilen saçlarda ciddi bir dökülme yaşamadım. Ama kendi saçlarım zamanla seyrekleşti. Doktorun dediği gibi, ekilenler kalıcı ama süreç tamamen bitmiyor.

Oyla 0
Kalıcılık büyük ölçüde donör alan kalitesine bağlı. Bende ekilen saçlar duruyor ama yaş ilerledikçe üst bölgede incelme oldu. Bu yüzden ekimi mucize gibi görmek yanlış.

Oyla 0
Ekilen saçlar genelde dökülmüyor ama çevresindeki saçlar dökülebiliyor. Bunu baştan bilerek yaptırmak gerekiyor. Ben beşinci yıldayım, ekilen saçlarda sorun yok.

Oyla 0
Genç yaşta ektirdim, şimdi daha net anlıyorum. Planlama çok önemli. Gelecekteki dökülme hesaba katılmazsa görüntü bozulabiliyor.

Oyla 0
Saç ekimi kalıcı ama saç dökülmesi tamamen bitmiyor. Doktorun bunu açık açık anlatması gerekiyor. Gerçekçi beklenti en önemlisi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt