Saç Ekimi Yaptırdıktan Sonra Pişmanlık Yaşayan Var Mı?

Taner Sağlam

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmadan önce pişmanlık yaşayanları okuduğumda “abartıyorlar” diye düşünüyordum. Ama sürecin içine girince işin psikolojik tarafını daha iyi anladım. Şu an 4. aydayım ve açıkçası bazı günler “iyi ki yaptırmışım” derken bazı günler “niye girdim bu işe” diyorum. Özellikle görüntünün kötü olduğu dönemler insanı ciddi etkiliyor.

Çevremdekiler fark etmediklerini söylüyor ama insan kendini biliyor. Sürekli aynaya bakmak, çıkışları kontrol etmek yorucu oluyor. Belki sonuç güzel olacak ama bu süreçten geçmek sandığımdan daha zor çıktı. Bu yüzden gerçekten pişman olan var mı yoksa bu duygu geçici mi merak ediyorum.

Saç ekimi sonrası yaşanan pişmanlık hissi kalıcı mı yoksa zamanla geçiyor mu?

Ben bu pişmanlık hissini özellikle üçüncü ve dördüncü aylarda çok yoğun yaşadım. Şok dökülme döneminde görüntü gerçekten moral bozuyor. O zamanlar “niye yaptırdım” dediğim çok oldu ama aylar geçtikçe çıkan saçları görünce fikrim tamamen değişti.

Oyla 0
Pişmanlık bence sonuçtan çok belirsizlikle alakalı. Ne olacağını bilmiyorsun, bekliyorsun ve bu insanı yoruyor. Ben sürecin ortasında ciddi kararsızdım ama sonuç netleşmeye başladıkça kafam rahatladı, şu an pişman değilim.

Oyla 0
Ben hâlâ biraz ortadayım diyebilirim. Sonuç kötü değil ama süreç gerçekten zorladı. Psikolojik olarak yıpratıcı bir dönem geçirdim. Yine de eskisine göre daha iyi görünmek, bu pişmanlık hissini zamanla azaltıyor.

Oyla 0
Bu pişmanlık duygusu bence çoğu erkekte oluyor ama herkes açıkça yazmıyor. Çünkü genelde sonuç konuşuluyor, süreç değil. Ben ilk aylarda çok zorlandım ama sabırla bekleyince işler yoluna girdi.

Oyla 0
Bu pişmanlık duygusu bence çoğu erkekte oluyor ama herkes açıkça yazmıyor. Çünkü genelde sonuç konuşuluyor, süreç değil. Ben ilk aylarda çok zorlandım ama sabırla bekleyince işler yoluna girdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt