Saç Ektirenler İçin Wax Kullanımı Zararlı mı? Deneyen Var mı?

Turhan Canatar

Kayıtlı Üye
Saç ektireli 4 ay oldu, her şey yolundaydı. Şampuanımı, losyonumu, vitaminimi aksatmadan kullandım. Saçlarım artık uzamaya başladı ve aynada daha dolgun görünmesini istedim. O yüzden biraz wax deneyeyim dedim ama içim rahat değildi. Az bir miktar sürdüm, ilk gün sorun yoktu. Fakat iki gün sonra kaşıntı ve hafif kızarıklık fark ettim. Meğer ürün alkol bazlıymış.

Doktorum daha önce “ilk 6 aya kadar kimyasal içerikli ürünlerden uzak dur” demişti ama dayanamadım. Hemen kullanmayı kestim. Şimdi doğal içerikli, bitkisel wax arıyorum ama piyasada güvenilir ürün bulmak zor. Bazı arkadaşlar “3. aydan sonra kullandım, sorun olmadı” diyor, bazılarıysa köklerin zedelendiğini söylüyor.

Gerçekten kafa karıştırıcı bir konu bu. Görünüş önemli ama yeni çıkan saçlara zarar verme ihtimali de var. Bu süreçte en küçük hata, aylarca verilen emeği riske atabiliyor.

👉 Ekimden sonra wax kullanan oldu mu? Ne zaman başladınız ve bir sorun yaşadınız mı?

Ben 5. aydan sonra hafif wax kullandım ama çok dikkat ettim. Avuç içine az miktarda alıp sadece uçlara uyguladım. Ürünün içeriğinde alkol ya da parfüm yoktu. Kaşıntı ya da dökülme yaşamadım. Her gün değil, özel günlerde kullandım. Ayrıca akşam saçımı mutlaka yıkadım. Bence önemli olan ürünün içeriği ve sıklığı. Dikkatli olunca sorun yaşanmıyor.

Oyla 0
Ekimden sonra wax konusunda çok araştırma yaptım. Çoğu uzman 6. ay öncesi kullanımı tavsiye etmiyor. Ben 7. ayda başladım, su bazlı ve parfümsüz bir ürün tercih ettim. Herhangi bir dökülme olmadı. Hatta saç daha hacimli duruyor. Fakat ürünü sürerken çok bastırmamak, saç köklerini zorlamamak şart. Sabır ve doğru ürün kombinasyonu başarıyı getiriyor.

Oyla 0
Benim deneyimim net: kimyasal wax ürünleri kesinlikle riskli. Denemek istiyorsan en az 6. ayı bekle. Ben erken davrandım, pişman oldum. Derim tahriş oldu ve birkaç kök zayıfladı. Şimdi sadece doğal yağ bazlı şekillendirici kullanıyorum. Görünüş olarak fark az ama en azından saç sağlıklı. Uzun vadede sabırlı davranmak her zaman kazandırıyor.

Oyla 0
Bir kuaför arkadaşım saç ekimi sonrası ürün seçiminde pH değerine dikkat etmemi söyledi. Gerçekten fark etti. Asidik ya da alkollü ürünler tahriş yapabiliyor. 7. ayda su bazlı bir wax kullandım, gayet memnunum. Ekilen saçlar daha yeni güçlenirken ağır içerikli ürünler ciddi risk oluşturuyor. Bence asıl mesele, doğru ürünü doğru zamanda kullanmak.

Oyla 0
Bazı markalar “doğal” etiketiyle ürün çıkarıyor ama içerik listesine bakınca alkol ve parfüm dolu oluyor. Birkaç tanesini denedim, saç derim hemen tepki verdi. Şimdi bitkisel bazlı bir wax kullanıyorum. Haftada bir uyguluyorum ve gece mutlaka yıkıyorum. Fazla bekletmemek önemli. Ekim sonrası dönem sabır gerektiriyor, en ufak acele uzun vadede sorun yaratabiliyor.

Oyla 0
Arkadaşlar, cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Yazdıklarınızı dikkate alacağım. Allah’a emanet olun, sevgiler.

Oyla 0
Geri
Üst Alt