Saç Fiberleri Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tekin

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi son zamanlarda beni hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatsız etmeye başladı. Özellikle şakak ve tepe bölgelerinde oluşan belirgin açıklıklar moralimi ciddi anlamda bozuyor. Bu durumu geçici olarak kamufle etmek için saç fiberleri kullanmayı düşünüyorum. Görsel olarak hacimli bir etki yarattığı söyleniyor ama aklımda hâlâ bazı soru işaretleri var. En çok merak ettiğim konu, bu fiberlerin uzun vadede saç köklerine zarar verip vermediği. Acaba düzenli kullanımda saç derisini tıkayıp dökülmeyi hızlandırır mı, yoksa sadece anlık bir kapatma görevi mi görür?

Daha önce saç fiberi kullanmış olanlar varsa, özellikle kullandıktan sonra artan dökülme yaşayıp yaşamadıklarını paylaşabilir mi? Üründen memnun kalanlar ya da uzak durulması gerektiğini düşünenler varsa yorumlarını gerçekten çok merak ediyorum. Çünkü görsel bir rahatlık sağlasa da, var olan saçları da kaybetme riskine girmek istemem. Tavsiyelerinize ve deneyimlerinize çok ihtiyacım var 🙏

Merhaba,
Fiberleri ben de 3-4 aydır kullanıyorum. Önler baya seyrelmişti ve saçımı sabah aynada görmek bile moralimi bozuyordu. Özellikle dışarı çıkarken ya da toplantılarda fiber kullanınca özgüvenim yerine geliyor.
Ama bu konuyu çok araştırdım çünkü ben de “ya bu şey dökülmeyi artırıyorsa” diye paranoyak olmuştum.

Gerçek şu ki: fiber ürünler sadece görsel bir kapama sağlıyor. Kıl köküne bir etkisi yok, çünkü saçın üzerine tutunuyor, derinin içine işlemiyor.

Ama!
☑️ Gün sonunda mutlaka temizlemek gerekiyor. Ben haftada 1 gün fiber kullanmadığım “saç dinlendirme günü” yapıyorum.
☑️ Fiberin üzerine saç spreyi sıkmıyorum çünkü sprey + fiber kombinasyonu kafa derisini boğabiliyor.

Bunlara dikkat ettiğimden beri saç dökülmemde artış olmadı. Hatta psikolojik olarak daha iyi hissettiğim için saç döngüm bile biraz düzene girdi diyebilirim. Yani gönül rahatlığıyla kullan ama temizlik ve ölçülü kullanım şart.

Geri
Üst Alt