Saç Güçlendiren Bitkisel Yağ Markaları Tavsiye

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar 🌸,

Son zamanlarda saçlarım çok zayıfladı, özellikle uçları kırılıyor ve tararken kolayca kopuyor. Birçok şampuan ve krem denedim ama kalıcı çözüm olmadı. Çevremdeki herkes bana bitkisel saç yağları denememi öneriyor. Biberiye, argan, jojoba, hindistan cevizi yağı gibi çeşitler çok övülüyor.

Fakat piyasada o kadar çok marka var ki kararsız kalıyorum. Kimisi gerçekten doğal içeriklere sahip, kimisi ise içinde katkı maddeleri olmasına rağmen “%100 doğal” etiketi kullanıyor. Benim beklentim saç tellerimi güçlendirmesi, dökülmeyi azaltması ve daha sağlıklı bir görünüm sağlaması.

Siz hangi bitkisel yağ markalarını kullandınız, gerçekten faydasını gördünüz mü? Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Ben uzun zamandır argan yağı kullanıyorum. Saç uçlarım çok kırılıyordu, bu yağ sayesinde daha parlak ve güçlü hale geldi. En iyi sonucu duş sonrası nemli saçıma birkaç damla uygulayınca aldım. Markalardan özellikle Fas menşeli olanları tercih ediyorum.

Oyla 0
Bende en çok işe yarayan Bade Naturel biberiye yağı oldu. Saç derisine masaj yaparak kullandım, hem ferahlık verdi hem de dökülme oranını azalttı. Türkiye’de güvenilir aktarlardan alınan markalar daha iyi sonuç veriyor. Hazır karışım serumlar da faydalı olabiliyor.

Oyla 0
Benim favorim jojoba yağı. Saçım çok kuru ve mat görünüyordu, bu yağ sayesinde nem dengesini korudu. Düzenli kullanımda saçlarım daha canlı oldu. Kimyasal içermeyen, soğuk sıkım markalara yönelmek gerekiyor, yoksa fark hissedilmiyor.

Oyla 0
Uzun süre Gratis mağazasından aldığım hindistan cevizi yağını kullandım. Saç tellerini besliyor ama fazla uygularsan ağırlaştırabiliyor. Ben haftada bir maske gibi kullanınca çok faydasını gördüm. Özellikle yazın güneşten yıpranan saçları toparladı.

Oyla 0
Ben karışım yağları daha çok seviyorum. Argan + biberiye + zeytinyağı içeren bir marka kullanıyorum. Tek yağdan daha etkili olduğunu hissettim. Saç köklerimi güçlendirdi, ayrıca saç derimde kaşıntıyı azalttı. Düzenli kullanım şart, yoksa fayda tam hissedilmiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt