Saç Köklerini Güçlendiren Doğal Ürünler Var Mı?

Şinasi

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar selam,

Son dönemde saç dökülmesi yaşayınca birçok ürün araştırmaya başladım. Çoğu marka şampuan ve serum satıyor ama ben özellikle doğal yöntemlerin işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum. Çünkü kimyasal içeren ürünlerden biraz çekiniyorum. İnternette dolaşırken biberiye yağı, sarımsak yağı, çörek otu yağı gibi şeylerin saç köklerini güçlendirdiğini okudum. Ama bunlar gerçekten etkili mi, yoksa sadece “halk arasında bilinen” yöntemlerden mi ibaret emin değilim.

Bir de doğal ürünlerin kullanım şekilleri farklı. Kimisi yağı direkt saça sürüyor, kimisi şampuanın içine birkaç damla karıştırıyor. Bazı bitkisel serumlar da hazır satılıyor. Bu işin püf noktası nedir? Mesela “her gün kullanılmaz, haftada 2-3 defa yapılmalı” diyenler var. Bir de sabır meselesi var, en az 3-4 ay düzenli kullanım olmadan sonuç beklenmemesi gerektiğini söylüyorlar.

Benim için en önemli şey saç köklerini güçlendirmek, dökülmeyi azaltmak ve yeni çıkan saçların sağlıklı çıkmasını sağlamak. O yüzden sizlerden duymak istiyorum: Gerçekten saç köklerini güçlendiren doğal ürünler var mı? Deneyip faydasını gördüğünüz doğal yöntemler nelerdi?

Mahalledeki aktardan aldığım saf biberiye yağı benim için büyük sürpriz oldu. Haftada iki kez saç derime masaj yaparak uyguladım, yaklaşık 2 ay sonra saç diplerimde daha az kepek ve daha az dökülme fark ettim. Tabii tek başına mucize yaratmadı ama saç derimi ciddi şekilde rahatlattı. Doğal ürünlerin en güzel yanı, yan etkisinin çok düşük olması. Uzun vadede sabırla kullanıldığında faydasını gösteriyor.

Bir dönem saç dökülmesi için onlarca şampuan denedim, sonuç alamadım. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle çörek otu yağı denedim. Direkt yağı sürmek yerine şampuanın içine karıştırarak kullandım. Hem saç derim rahatladı hem de saç tellerim daha canlı görünmeye başladı. Yaklaşık 5 ay düzenli uyguladım. Şunu öğrendim: Doğal ürünler kısa sürede sonuç vermiyor, ama istikrarlı olunca gerçekten saç köklerini güçlendiriyor.

Doğal ürünlere hep mesafeli bakardım ama denediğim bir yöntem beni şaşırttı. Kuaförümün önerisiyle sarımsak özlü şampuan aldım. Kokusu başta rahatsız etti ama 2-3 ay kullandıktan sonra dökülmelerim azaldı. Saç köklerimin daha sağlam olduğunu hissettim. Yanında bitkisel destek olarak yeşil çay ekstresi içeren serum da kullandım. Doğal içerikler gerçekten saç derisini besliyor, ama tek başına değil, kombine kullanınca etkisi daha net.

Birçok kimyasal ürün denedikten sonra doğal içeriklere yöneldim. En çok işime yarayan şey aloe vera jeli oldu. Haftada 2 kez saç derime sürdüm, 30 dakika bekletip yıkadım. Saç köklerimdeki hassasiyet azaldı, saç tellerim daha güçlü hissettirdi. Bence doğal ürünler arasında aloe vera en masumu ve etkili olanlardan biri. Yan etki yaşamadım, tam tersine saç derim ferahladı.

Uzun süredir araştırıyorum, en etkili bulduğum doğal ürünlerden biri hindistancevizi yağı oldu. Gece yatmadan önce saç diplerime masaj yaparak sürdüm, sabah yıkadım. İlk başta yağlı his rahatsız ediyordu ama zamanla alıştım. 3 ayın sonunda saç tellerimde kalınlaşma oldu, saç köklerim daha sağlam hissettirdi. Doğal yağlar gerçekten iş görüyor ama en önemli şey düzenlilik. Bir kere kullanıp mucize bekleyen hayal kırıklığına uğrar.

Geri
Üst Alt