Saç Kesimi Sonrası Beklediğim Gibi Olmaması Normal Mi?

Şeyda Gürbüz

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirdikten sonra aynaya baktığımda yaşadığım hayal kırıklığına artık aşinayım ama bu sefer daha çok kafama takıldı. Kesim kötü mü diye bakıyorum, aslında değil. Kuaförde fönlü haliyle güzel duruyordu ama eve gelince sanki aynı saç değilmiş gibi hissettirdi. Beklediğim o “iyi ki kestirmişim” hissi bir türlü gelmedi.

Sorun şu ki neyin yanlış olduğunu tam olarak adlandıramıyorum. Saçım kötü değil ama ben mutlu da değilim. Belki modele alışamadım, belki yüzüme yakışmadı, belki de beklentim çok yüksekti. Bazen de “acaba biraz zaman mı geçmesi lazım” diye düşünüyorum. Çünkü saç kesimi sonrası yaşanan o yabancılık hissini daha önce de yaşamıştım.

Kuaförüm gayet emin görünüyordu, ben de ses çıkarmadım. Şimdi geriye dönüp bakınca daha net konuşmalı mıydım diye sorguluyorum. Düzeltme istemek mi gerekir, yoksa biraz sabredip saçın yerine oturmasını mı beklemek gerekir bilmiyorum. Bu durumun normal olup olmadığını gerçekten merak ediyorum.

Saç kesimi sonrası ilk günlerde beklenen memnuniyeti hissetmemek normal mi, yoksa bu bir şeylerin yanlış gittiğinin işareti mi?

Bence bu his çok normal ve çoğu kişi yaşıyor ama pek konuşulmuyor. Saç kesimi bir anda görünümünü değiştiriyor ve beyin buna hemen alışamıyor. Ben genelde kendime en az 1 hafta veriyorum. Birkaç yıkamadan sonra saç daha doğal durmaya başlıyor ve fikrim netleşiyor.

Oyla 0
Kuafördeki fönlü haliyle evdeki halini kıyaslamak en büyük tuzak. Kuaförde profesyonel şekillendirme var, evde ise günlük gerçeklik. Ben artık kesimden sonra eve gelip saçımı kendi rutinimle yıkayıp bakıyorum. O zaman gerçekten bana uygun mu anlıyorum.

Oyla 0
Eğer kesim teknik olarak doğruysa ama sen kendini içinde iyi hissetmiyorsan bu da önemli bir sinyal. Saç sadece “güzel” olmakla bitmiyor, senin tarzına uyması gerekiyor. Ben bir kesimi sırf bu yüzden değiştirmiştim, pişman olmadım.

Oyla 0
Düzeltme istemekten çekinmemek lazım. İlk başta ben de ayıp olur diye düşünüyordum ama kuaförler buna alışık. Özellikle küçük dokunuşlar büyük fark yaratabiliyor. Tabii bunu ilk birkaç gün içinde yapmak daha sağlıklı.

Oyla 0
Kuaförüm bana saç kesiminin 2–3 yıkamadan sonra “yerine oturduğunu” söylemişti. Gerçekten de ilk gün memnun değildim ama birkaç gün sonra saç daha doğal durmaya başladı. O süreden sonra hâlâ mutsuz olsaydım düzeltme isteyecektim ama gerek kalmadı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt