Leyla Demirci
Kayıtlı Üye
Saçımı kestirdikten sonra aynaya bakıp kendimi eskisi kadar iyi hissetmediğim dönemler oldu. Dışarıdan bakıldığında belki fark edilmiyor ama içimde özgüvenim düşmüş gibi hissediyorum. Saçım yüzümle uyum sağlamıyormuş gibi geliyor ve bu da beni psikolojik olarak etkiliyor.
Saçın bu kadar önemli bir detay olduğunu kestirdikten sonra daha net fark ettim. İnsan aynada kendini beğenmediğinde, bu durum gün içindeki ruh haline bile yansıyor. Kendimi daha az görünür, daha az iddialı hissediyorum. Bunun geçici mi yoksa saçla ilgili daha derin bir mesele mi olduğunu sorguluyorum.
Bu duyguyu yaşayan tek kişi ben miyim, yoksa saç kesimi sonrası özgüven düşüşü gerçekten yaygın bir durum mu merak ediyorum.
Saç kestirdikten sonra özgüvende düşüş yaşamak normal bir durum mu?
Saçın bu kadar önemli bir detay olduğunu kestirdikten sonra daha net fark ettim. İnsan aynada kendini beğenmediğinde, bu durum gün içindeki ruh haline bile yansıyor. Kendimi daha az görünür, daha az iddialı hissediyorum. Bunun geçici mi yoksa saçla ilgili daha derin bir mesele mi olduğunu sorguluyorum.
Bu duyguyu yaşayan tek kişi ben miyim, yoksa saç kesimi sonrası özgüven düşüşü gerçekten yaygın bir durum mu merak ediyorum.
Saç kestirdikten sonra özgüvende düşüş yaşamak normal bir durum mu?