Saç Kesimi Sonrası Pişmanlık Yaşamamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yeşim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeşim

Kayıtlı Üye
Saç kestirdikten sonra aynaya bakıp içimde oluşan o “keşke” hissini çok iyi biliyorum. Kesim kötü olmasa bile “biraz daha uzun kalsaydı” ya da “neden bunu yaptım” düşünceleri insanın moralini bozabiliyor. Bu pişmanlık hissi bazen günlerce sürüyor ve saçın uzamasını takıntı haline getirebiliyor.

Genelde bu pişmanlık anlık bir hevesle alınan kararlardan sonra geliyor. O an değişim isteği ağır basıyor ama sonuç hayal edildiği gibi olmayınca gerçeklik çarpıyor. Ayrıca sosyal medyada görülen kusursuz saçlar da beklentiyi yükseltiyor. Gerçek hayatta aynada görülen sonuç bu beklentiye uymayınca hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor.

Bir diğer etken de kuaförle yeterince net iletişim kuramamak. Ne istediğimizi tam anlatamadığımızda ortaya çıkan sonuç bizi tatmin etmeyebiliyor. Bu yüzden saç kesimi öncesinde doğru hazırlık yapmak çok önemli hale geliyor.

Saç kestirdikten sonra pişmanlık yaşamamak için nelere özellikle dikkat etmek gerekir?

Bence en önemli şey acele karar vermemek. Ben saçımı kestirmeden önce birkaç gün aynı fikri taşıyorsam o zaman kestiriyorum. Anlık hevesle yapılan kesimler bende hep pişmanlık yarattı.

Oyla 0
Saç yapısını ve günlük hayatı hesaba katmak çok önemli. Sadece model beğenmek yetmiyor. Ben şekillendirmeye vakit ayıramayacağım bir modeli kestirdiğimde çok pişman oldum.

Oyla 0
Kuaförle iletişim gerçekten kilit nokta. Ne istemediğini de net söylemek gerekiyor. “Çok kısa olmasın” demek bazen yeterli olmuyor, ölçü vermek daha sağlıklı.

Oyla 0
Radikal değişimler yerine küçük adımlarla ilerlemek pişmanlığı azaltıyor. Önce biraz kısaltıp alışmak bana psikolojik olarak daha güvenli geliyor.

Oyla 0
Beklentiyi gerçekçi tutmak çok önemli. Saç kesimi hayatı değiştirmiyor. Bu farkındalıkla koltuğa oturunca sonuçtan daha kolay memnun olabiliyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt