Saç Kesme Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Arda Kılıç

Kayıtlı Üye
Evde saç kesmeye karar veren herkesin ilk sorusu şu oluyor: “Hangi makineyi almalıyım?” Ben de aynı süreçten geçtim ve araştırmaya başladım. İlk başta sadece fiyatına bakıp bir makine almıştım ama birkaç kullanımdan sonra motor gücü düştü, bıçakları saçımı çeker hale geldi. O zaman anladım ki saç kesme makinesi alırken sadece fiyatına değil, bazı önemli detaylara dikkat etmek gerekiyor.

Öncelikle motor gücü çok önemli. Zayıf motorlu makineler kalın telli saçlarda takılma yapıyor. Ayrıca bıçak kalitesi de belirleyici. Paslanmaz çelik ya da kendini bileyebilen bıçaklar uzun vadede daha iyi performans sağlıyor. Başlık çeşitliliği de önemli çünkü farklı numaralarla farklı saç modelleri yapmak mümkün oluyor.

Bir diğer kritik nokta ise temizlik ve bakım kolaylığı. Makinelerin çoğu yanında küçük bir fırça ve yağ ile geliyor ama bıçakların kolay çıkarılıp temizlenebilmesi büyük avantaj. Bazı modeller suya dayanıklı oluyor, bu da işinizi çok kolaylaştırıyor.

Son olarak cihazın ağırlığı ve ergonomisi kullanım konforunu belirliyor. Uzun süre elde tutarken ağır makineler yorucu olabiliyor. Bu yüzden evde sık kullanacaklar için hafif ama güçlü bir model daha mantıklı.

👉 Sizce saç kesme makinesi alırken en çok hangi özelliklere dikkat edilmeli?

Ben ilk aldığım makinede motor gücünü önemsemedim ve hata ettim. Saçım kalın telli olduğu için makine sürekli takılıyor, saç çekiyordu. Sonra 2000+ watt gücünde bir model aldım, fark inanılmaz oldu. Alacaklara tavsiyem: önce saç tipinize uygun motor gücünü seçin, yoksa pişman olursunuz.

Oyla 0
Bence en önemli nokta bıçak kalitesi. Ucuz makinelerde bıçaklar çabuk köreliyor, sonra saç yerine işkenceye dönüşüyor. Ben şu an kendini bileyebilen bıçaklı bir Remington kullanıyorum, 2 yıldır tek damla bile sorun yaşamadım. Ayrıca yağlamayı da ihmal etmemek lazım.

Oyla 0
Benim için taşınabilirlik ve bakım kolaylığı çok önemliydi. Sık sık seyahat ettiğim için şarjlı ve hafif bir makine aldım. Ayrıca suya dayanıklı olması da avantaj sağlıyor, musluk altında kolayca temizleyebiliyorum. Eğer evde uzun süreli kullanım düşünüyorsanız başlık çeşitliliğine, eğer pratiklik istiyorsanız şarjlı ve hafif olmasına dikkat edin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt