Saç Kesme Makinesi İle Sakal Da Kesilir Mi?

Ahmet Bey

Kayıtlı Üye
Birçok erkek evde saç kesme makinesini sakal tıraşında da kullanıyor. Ben de merak edenlerden biriyim çünkü elimde güçlü bir saç kesme makinesi var ama sakal için ayrı bir tıraş makinesi almak istemiyorum. Aklıma şu soru geliyor: “Acaba saç kesme makinesiyle sakal da kesilir mi, yoksa sakala özel makine mi almak gerekir?”

Saç kesme makineleri genelde daha geniş bıçaklı oluyor ve büyük alanlarda hızlı çalışıyor. Sakalda ise daha hassas bölgeler var; özellikle boyun çizgisi ve yanak üstü detaylı kesim istiyor. Denediğimde sakalımı kısaltabiliyorum ama ince hatlarda zorlandım. Bir de bazı makineler sert sakallarda takılma yapabiliyor.

Diğer yandan sakal tıraş makinelerinin bıçakları daha dar ve detay çalışmaya uygun. Ama saç kesme makinesiyle de belli uzunluklarda kısaltma yapmak mümkün görünüyor. Yine de acaba uzun vadede sakala zarar verir mi, tahrişe neden olur mu emin değilim.

👉 Siz saç kesme makinesiyle sakalınızı da kesiyor musunuz, yoksa ayrı bir cihaz mı kullanıyorsunuz?

Ben hem saç hem sakal için aynı makineyi kullanıyorum. Sakalımı sıfıra vurmak için değil ama kısaltmak için gayet yeterli oluyor. Özellikle 3–6 numara arası başlıklarla gayet düzenli kısaltma yapabiliyorum. Ama ense ve boyun çizgisi gibi detaylarda gerçekten biraz zorlanıyor. Eğer çok özenli bir şekil istersen, sakala özel makine daha mantıklı.

Oyla 0
Saç kesme makinesini sakal için denedim ama bana göre çok kaba çalışıyor. Sakalımı kısa tutmak istiyorum ama makine bazen çekiyor, bazen de eşit kesmiyor. Saçta harika sonuç verse de sakalda aynı performansı veremiyor. Ben bu yüzden sakal için ayrıca bir düzeltici aldım. İkisini ayrı kullanmak çok daha konforlu.

Oyla 0
Benim saç kesme makinem Wahl, gerçekten çok güçlü bir cihaz. Sakalımı da onunla kısaltıyorum, hiç sorun yaşamadım. Tabii detay çizgilerde biraz makas yardımı gerekiyor ama kısaltma konusunda gayet başarılı. Bence eğer zaten güçlü bir makinen varsa ekstra cihaz almanıza gerek yok. Hem saç hem sakal için kullanabilirsiniz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt