Saç Kesme Makinesi Kaç Numara Olmalı? Hangi Numara Saç Modeline Uygun?

Dursun Terzi

Kayıtlı Üye
Saç kesme makinesi kullanan herkesin kafasını en çok karıştıran şeylerden biri, başlık numaraları oluyor. Ben de ilk kez kendi saçımı keserken hangi numarayı seçeceğimi bilemedim. “3 numara mı çok kısa olur, 6 mı daha iyi durur, yoksa 9 mu uzun kalır?” diye çok düşündüm. Aslında her numara farklı bir uzunluğu temsil ediyor ama hangi tarz saç modeline uygun olduğunu bilmeyince sonuç bazen hayal kırıklığı olabiliyor.

Genelde 3 numara asker tıraşı gibi çok kısa kesimlerde tercih ediliyor. Yanları tamamen kısa, üstü hafif uzun bırakılan modellerde ise 3 numara yanlar + makas üst çok yaygın. 6 numara daha günlük kullanıma uygun, hem çok kısa değil hem de bakımı kolay. 9 numara ise saçın biraz uzun kalmasını isteyenler için ideal. Yani saç modeline göre başlık seçimi yapmak gerekiyor.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken şey de yüz şekli. Yuvarlak yüzlüysen kısa numaralar yüzü daha sert gösterebiliyor, uzun numaralar ise daha dengeli bir görünüm sağlıyor. Ayrıca saç yapısı da önemli. Kalın telli saç kısa numarada daha belirgin, ince telli saç ise uzun numarada daha doğal durabiliyor.

Benim kafamda hâlâ soru işaretleri var. Evde kendi saçını kesen erkekler genelde hangi numarayı tercih ediyor?

👉 Siz saç kesme makinesinde en çok hangi numarayı kullanıyorsunuz ve hangi saç tipine daha uygun buluyorsunuz?

Benim saçım kalın telli, o yüzden 3 numara bana gayet iyi gidiyor. Çok kısa oluyor ama yaz aylarında inanılmaz rahat ediyorum. Ayrıca kendi kendine düzgün görünüyor, uğraşmaya gerek kalmıyor. Tek dezavantajı sık sık tekrar kesmek gerekiyor. Çünkü saç hızlı uzayınca hemen dağınık görünüyor.

Oyla 0
Ben genelde 6 numara kullanıyorum çünkü orta uzunlukta kalıyor ve iş hayatında da gayet düzenli görünüyor. 3 numara bana fazla kısa geliyor, 9 ise çok uğraştırıcı oluyor. 6 numara hem pratik hem de evde kendi başına kolayca kesilebiliyor. Saçım ince telli olmasına rağmen gayet doğal duruyor.

Oyla 0
9 numara benim favorim çünkü saçımın biraz hacimli kalmasını istiyorum. Yanları kısaltıp üstleri uzun bırakınca şekil vermek daha kolay oluyor. Saç yapım ince telli, kısa numarada çok seyrek görünüyor. O yüzden 9 numara bana daha uygun. Yani bence tamamen saç yapısına göre karar vermek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt