Saç Kremi Saç Dökülmesine Sebep Olur Mu?

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmem arttı ve aklıma şu soru takıldı: “Acaba saç kremi saç dökülmesine sebep oluyor olabilir mi?” Çünkü her duşta saç kremi kullanıyorum. Özellikle saç diplerime fazla geldiğinde saçımın ertesi gün daha yağlı göründüğünü fark ettim.

Araştırdığımda uzmanlar saç kremi doğru kullanıldığında dökülmeye sebep olmadığını söylüyor. Ama yanlış kullanım (yani diplerine uygulamak) saç köklerini tıkayabiliyor, bu da uzun vadede saçın sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Doğru kullanım sadece saç uçlarına ve yıpranmış kısımlara sürmek.

Saç dökülmesine karşı bazı markaların özel serileri de var. Vichy Dercos, Bioxcin, Elseve Fall Resist, Clear Anti-Hairfall gibi ürünler hem saçı besleyip dökülmeyi azaltmayı hedefliyor. Profesyonel tarafta Kerastase Genesis Conditioner çok öneriliyor.

Ben de emin olamıyorum: Saç kremi gerçekten dökülmeyi artırır mı, yoksa yanlış kullanımdan mı kaynaklanır?

👉 Siz saç kremi kullandığınızda dökülmede fark hissettiniz mi?

Ben uzun süredir Elseve Fall Resist Conditioner kullanıyorum. Dökülmeye sebep olmadı, aksine saçım daha güçlü görünüyor. Eskiden diplerime de sürüyordum, o zaman yağlanma yapıyordu. Şimdi sadece uçlara uyguluyorum, sorun kalmadı.

Benim saç dökülme problemim vardı, Vichy Dercos Conditioner kullandım. Düzenli kullanımda saçım daha güçlü oldu, dökülme azaldı. Bence saç kremi dökülmeye sebep olmuyor, yanlış kullanım sebep oluyor.

Benim tercihim Bioxcin Saç Dökülmesine Karşı Saç Kremi oldu. Bitkisel içerikli olduğu için saç derime iyi geldi. Hiçbir şekilde dökülmeyi artırmadı. Saçım daha kolay taranıyor ve daha az kırılıyor.

Profesyonel ürünlerden yanayım. Kerastase Genesis Conditioner kullanıyorum. Saç tellerimi kalınlaştırdı, daha dayanıklı hissettiriyor. Dökülmeye sebep olacağına inanmıyorum, tam tersi güçlendiriyor.

Benim saçım ince telli. Bir süre saç kremi kullanmayı bırakmıştım ama dökülme yine devam etti. Demek ki sebep krem değilmiş. Şimdi Pantene Saç Dökülmesine Karşı Krem kullanıyorum, gayet memnunum.

Benim saç derim hassas, çok çabuk yağlanıyor. O yüzden hafif içerikli Sebamed Conditioner kullanıyorum. Hem saçımda dökülme olmadı hem de saç uçlarım daha sağlıklı görünüyor.

Geri
Üst Alt