Saç Kremi Saçı Yıpratır Mı, Doğru Kullanımı Nasıldır?

Senem

Kayıtlı Üye
Saç kremi neredeyse hepimizin duşta kullandığı bir ürün. Ama bazen aklıma şu soru geliyor: “Acaba yanlış kullanım saçımı yıpratıyor olabilir mi?” Çünkü bazen saç uçlarıma krem sürdüğümde harika yumuşak oluyor, ama fazla sürdüğümde sanki ağırlaşıyor, çabuk yağlanıyor.

Saç kremi saç tellerinin nemini artırmak, kırıkları önlemek ve taramayı kolaylaştırmak için üretilmiş. Ama doğru yerde kullanmak çok önemli. Asla saç diplerine sürülmemesi gerektiğini duydum çünkü bu hem saçın yağlanmasına hem de saç köklerinin tıkanmasına sebep olabiliyor. En çok uçlara ve yıpranmış kısımlara uygulanmalı.

Marka seçimi de önemli. Piyasada Pantene, Elseve, Gliss, OGX, Kerastase, Moroccanoil, Davines gibi birçok seçenek var. Bazıları uygun fiyatlı, bazıları profesyonel bakım ürünü. Doğru kullanım şekliyle saç kremi saçı yıpratmak yerine besliyor.

👉 Sizce saç kremi yanlış kullanıldığında saçı yıpratır mı? En doğru kullanım şekli nedir?

Ben yıllarca saç kremini saç diplerime de sürüyordum, sonra saçımın çok çabuk yağlandığını fark ettim. Kuaförüm sadece uçlara sürmem gerektiğini söyledi. Şimdi Elseve Total Repair kullanıyorum, hem saç uçlarım yumuşacık oluyor hem de ağırlaşmıyor. Bence kullanım şekli her şeyden daha önemli.

Saç kremi doğru kullanılırsa kesinlikle faydalı. Benim saçım çok karıştığı için Gliss Ultimate Repair kullanıyorum. Sadece uçlara sürüyorum, 2-3 dakika bekletip duruluyorum. Tararken hiç zorlanmıyorum. Saçı yıpratmaz, aksine korur.

Benim tercihim Pantene Onarıcı ve Koruyucu Saç Kremi. Uzun saçlarımda kırıkları önlemede çok işe yarıyor. Ama çok fazla sürmemek lazım. Fazla ürün gerçekten saçın çabuk yağlanmasına sebep oluyor. Az ama düzenli kullanımda çok faydalı.

Saç kremi olmadan saçımı tarayamam. Ben OGX Argan Oil Conditioner kullanıyorum. Kokusu harika, saçımı ipek gibi yapıyor. Diplerine asla sürmüyorum, sadece uçlara sürmek yetiyor. Boyalı saçlarda çok etkili.

Ben profesyonel ürünlerden yanayım. Kerastase Nutritive serisini kullanıyorum. Saçımı inanılmaz besledi, özellikle kuruluk problemim bitti. Kullanım talimatına uygun kullanıldığında saç kremi zarar vermez, tam tersi çok fayda sağlar.

Bir dönem çok fazla saç kremi kullanıyordum, saçım ağırlaşıyordu. Şimdi sadece duşta, haftada 2-3 kez uyguluyorum. Moroccanoil Hydrating Conditioner kullandım, inanılmaz memnun kaldım. Saç kremi yıpratmaz, sadece fazla ürün yanlış sonuç verir.

Geri
Üst Alt