Saç Kurutma Makinesi İle Fön Nasıl Çekilir?

Nihal K.

Kayıtlı Üye
Saç kurutma makinesi sadece saç kurutmak için değil, aynı zamanda evde fön yapmak için de en çok kullanılan cihazlardan biri. Kuaförde fönlü saç çok güzel görünüyor ama sürekli kuaföre gitmek hem zaman hem de bütçe açısından zor. Ben de evde denemeye başladım.

İlk denemelerimde saçımı istediğim gibi şekillendiremedim çünkü doğru fırça kullanmıyordum. Sonra büyük, yuvarlak bir fırça aldım ve işler değişti. Fön için saç mutlaka küçük tutamlara ayrılmalı. Makineyi fırçaya paralel tutarak aşağı doğru kaydırınca saç daha düzgün şekil alıyor. Ayrıca fönün kalıcı olması için saçın tamamen kuru olması ve en sonunda soğuk hava ile sabitlenmesi gerekiyor.

Ben fönü özellikle özel günlerde yapıyorum, çünkü saçım hem parlak hem de daha uzun süre düz kalıyor. Tabii biraz pratik gerektiriyor ama elin alışınca kuaföre gitmeye gerek kalmıyor.

👉 Siz evde fön çekerken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Ben yuvarlak fırça ile küçük tutamlar halinde çalışıyorum. Önceden beceremiyordum ama sabırlı olunca sonuç gerçekten kuaför fönüne yakın oluyor. Soğuk hava ayarıyla bitirmek çok önemli.

Oyla 0
Evde fön çekmek zor ama doğru teknikle mümkün. Benim püf noktam makineyi her zaman fırçaya paralel tutmak. Böyle olunca saç çok daha düzgün ve parlak görünüyor.

Oyla 0
Benim saçım kabarmaya çok müsait. O yüzden fön çekerken mutlaka ısıya karşı koruyucu sürüyorum. Bir de iyonlu makine kullanınca elektriklenme sorunum azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt