Saç Kurutma Makinesi Saçı Yıpratır Mı? Nasıl Korunulur?

Pelin

Kayıtlı Üye
Saç kurutma makinesi günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Özellikle acelemiz olduğunda ya da kışın saçımızı hızlıca kurutmak istediğimizde en pratik çözüm oluyor. Fakat çoğu zaman aklımıza şu soru geliyor: “Acaba saç kurutma makinesi saçı yıpratıyor mu?” Benim de bu konuda çok endişelerim vardı çünkü düzenli kullanımda saç uçlarımda kuruluk ve kırıklar oluşmaya başlamıştı.

Yüksek ısıya sürekli maruz kalan saç zamanla nemini kaybediyor ve matlaşmaya başlıyor. Ben fark ettim ki saçımı en yüksek derecede ve sürekli aynı noktaya tutmak saç tellerimi ciddi anlamda yıpratıyor. Sonradan öğrendim ki asıl önemli olan ısı ayarını doğru yapmak ve cihazı sürekli aynı noktaya tutmamak. Orta ya da düşük ısıda, cihazı hareket ettirerek saç kurutmak çok daha sağlıklı.

Bir diğer püf noktası ise koruyucu ürünler kullanmak. Saç kurutma işleminden önce ısıya karşı koruyucu sprey sıkmak gerçekten büyük fark yaratıyor. Ayrıca saç kurutma makinesinin soğuk üfleme fonksiyonunu da sık sık kullanmak saçın formunu koruyor. Ben bunları uygulamaya başladıktan sonra saçlarımın daha sağlıklı göründüğünü fark ettim.

👉 Sizce saç kurutma makinesiyle saç kurutmak ne kadar zarar veriyor ve nasıl önlenebilir?

Ben saçımı her gün kurutuyorum ve en büyük hatam hep yüksek ısıda yapmak olmuş. Bir süre sonra saç uçlarım resmen yanmış gibi oldu. Şimdi orta ayarda kurutuyorum ve öncesinde mutlaka koruyucu sprey sıkıyorum. Saçım çok daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Saç kurutma makinesi doğru kullanılmazsa gerçekten çok yıpratıyor. Ben özellikle soğuk hava ayarını kullanmaya başladım ve elektriklenme sorunum azaldı. Ayrıca saçımı havluyla iyice kurulayıp sonra makineye geçiyorum, böylece daha kısa sürede kuruyor.

Oyla 0
Kuaförüm bana hep “makineyi aynı noktaya sabitleme” derdi, haklıymış. Eskiden sürekli bir tutamın üstüne sıcak hava veriyordum, şimdi hareket ettirerek kurutuyorum. Saçım çok daha az zarar görüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt