Saç Maskesini Diplere Sürmek Gerçekten Zararlı Mı?

Nilüfer

Kayıtlı Üye
Saç maskesi yaparken en çok kafamı karıştıran konu diplere sürüp sürmemek oldu. Bir taraf “asla diplere değdirme, saç döker” diyor, diğer taraf “saç derisi de bakıma ihtiyaç duyar” diye savunuyor. Ben de açıkçası ortada kaldım. İlk zamanlar sadece uçlara sürüyordum ama saç diplerim de zamanla kuruyup kaşınmaya başladı. “Belki diplere de sürmeliyim” dedim.

Ama diplere sürdüğüm zaman da bu sefer saçım daha çabuk yağlandı, hatta birkaç kez sivilce gibi küçük şeyler çıktı. Bu yüzden “acaba yanlış mı yapıyorum” diye düşünmeye başladım. Maskenin türü mü önemli, yoksa saç derim mi hassas bilmiyorum. Nem maskesiyle protein maskesini aynı şekilde uygulamak doğru mu, ondan da emin değilim.

Bazı maskelerin üzerinde “diplerden kaçının” yazıyor ama ev yapımı maskelerde böyle bir yönlendirme yok. O zaman insan ister istemez deniyor. Ama her denemeden sonra saç derimin verdiği tepkiyi anlamak da zor. Bazen iyi geliyor gibi, bazen de hiç hoşuma gitmiyor.

Saç maskesini diplere sürmek gerçekten zararlı mı, yoksa doğru ürünle yapılınca sorun olmuyor mu?

Bence bu tamamen maske türüne bağlı. Ben nem maskesini diplere çok az sürüyorum, sorun yaşamadım. Ama proteinli ya da keratinli maskeleri asla diplere getirmiyorum. Saç derim hemen tepki veriyor. Biraz deneme yanılma ile kendi sınırını buluyorsun.

Ben bir dönem sürekli diplere maske sürdüm ve saçım inanılmaz çabuk yağlanmaya başladı. Sonra bıraktım, sadece boy ve uçlara geçtim. Saç derisi zaten kendi yağını üretiyor, ekstra ürüne her zaman ihtiyaç duymuyor bence.

Saç derim çok kuru olduğu için ben diplere sürmezsem rahat etmiyorum. Ama maske seçimi çok önemli. Daha hafif, aloe veralı maskeleri kullanıyorum. Ağır yağlı şeyleri diplere sürünce kesin sorun oluyor, onu yaşayarak öğrendim.

Kuaförüm bana şunu söylemişti: Saç derisi bakım ister ama maske her zaman doğru ürün değil. Ben diplere maske yerine saç derisi serumu kullanıyorum. Maskeyi sadece uçlara sürünce saçım daha dengeli duruyor.

Bence zararlı demek fazla iddialı ama riskli diyebiliriz. Benim saç derim hassas, diplere maske sürdüğümde hemen kaşınıyor. O yüzden artık hiç denemiyorum. Saç tipine göre değişiyor ama temkinli olmak en güvenlisi.

Geri
Üst Alt