Saç Mezoterapisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Sibel Arıkan

Kayıtlı Üye
Geçen hafta ilk saç mezoterapisi seansımı yaptırdım. İşlem sonrası saç derimde hafif bir gerginlik ve sıcaklık hissi oldu. Uzman “birkaç saat içinde geçer” dedi ama yine de nelere dikkat etmem gerektiğini tam olarak anlayamadım. Çünkü internette o kadar farklı bilgi var ki, kime inanacağımı şaşırdım.

Bazı yerlerde “24 saat boyunca saçını yıkama” deniliyor, bazılarıysa “iki gün bekle” diyor. Ayrıca güneş, sauna, spor ve ağır egzersizlerden de uzak durulması gerektiği yazıyor. Nedeni, saç derisinin işlem sonrası açık ve hassas hale gelmesiymiş. Bu dönemde gözenekler genişliyor ve dış etkenlere karşı daha savunmasız oluyormuş.

Uzmanım parfümlü ürün kullanmamamı, sadece su bazlı bir nemlendiriciyle saç derimi rahatlatmamı önerdi.

Şu anda üçüncü günümdeyim ve derim biraz daha sakinleşti. Yine de emin olamıyorum; gerçekten bu kadar katı kurallara uymak şart mı?

Mezoterapi sonrası bakımda en çok nelere dikkat etmek gerekiyor?

Benim uzmanım 48 saat saç yıkamayı yasaklamıştı. Ayrıca güneşe çıkmamamı söyledi. O dönemde sadece su bazlı nemlendirici kullandım, cildim hızla toparlandı.

Oyla 0
Ben ilk seans sonrası hemen spor yapmıştım ve saç derim kızardı. Sonraki seanslarda daha dikkat ettim. Gerçekten ter ve sıcak ciltte tahriş yapabiliyor.

Oyla 0
Mezoterapi sonrası bakım çok önemli. Ben bir gün saçımı yıkamadım, ikinci gün ılık suyla yıkadım. Sabun ya da şampuanı direkt deriye temas ettirmemek gerekiyor.

Oyla 0
Benim uzmanım “parfümlü şampuanlardan uzak dur” demişti. Onun yerine bebek şampuanı kullandım. Cildim çok hassas olmasına rağmen hiç sorun yaşamadım.

Oyla 0
Ben işlemden sonra üç gün boyunca sadece açık havada gezindim, güneşe direkt çıkmadım. Bu kadar dikkat etmek işe yarıyor, çünkü cildin kendini yenilemesi için zamana ihtiyacı var.

Oyla 0
Geri
Üst Alt