Tuana Tekin
Kayıtlı Üye
Geçen hafta saç mezoterapisinin ilk seansını yaptırdım. İşlem sonrası saç derimde hafif bir gerginlik ve karıncalanma hissi oluştu. Uzman “saçını hemen yıkama” dedi ama tam olarak ne kadar beklemem gerektiğini söylemedi. Eve gidince internette araştırdım; kimisi “24 saat”, kimisi “48 saat bekle” diyor. Bu kadar farklı bilgi olunca kafam karıştı.
Mezoterapi sırasında saç köklerine vitamin, mineral ve aminoasit karışımı enjekte ediliyor. Bu karışımın etkili olabilmesi için bir süre saç derisinde kalması gerekiyormuş. Eğer erken yıkanırsa, bu maddelerin etkisi azalabiliyormuş. Ayrıca işlem sonrası gözenekler açık olduğu için, sıcak su veya şampuan cildi tahriş edebiliyormuş.
Benim saç derim hassas, bu yüzden risk almak istemiyorum. Yıkamayı ertesi güne mi bırakmalıyım yoksa iki gün beklemek mi daha doğru olur bilemiyorum.
Gerçekten mezoterapi sonrası saç yıkamak için ideal süre nedir?
Siz kaç saat veya kaç gün beklediniz, bir sorun yaşadınız mı?
Mezoterapi sırasında saç köklerine vitamin, mineral ve aminoasit karışımı enjekte ediliyor. Bu karışımın etkili olabilmesi için bir süre saç derisinde kalması gerekiyormuş. Eğer erken yıkanırsa, bu maddelerin etkisi azalabiliyormuş. Ayrıca işlem sonrası gözenekler açık olduğu için, sıcak su veya şampuan cildi tahriş edebiliyormuş.
Benim saç derim hassas, bu yüzden risk almak istemiyorum. Yıkamayı ertesi güne mi bırakmalıyım yoksa iki gün beklemek mi daha doğru olur bilemiyorum.
Gerçekten mezoterapi sonrası saç yıkamak için ideal süre nedir?
Siz kaç saat veya kaç gün beklediniz, bir sorun yaşadınız mı?