Saç Mezoterapisi Sonrası Saç Ne Zaman Yıkanır?

Tuana Tekin

Kayıtlı Üye
Geçen hafta saç mezoterapisinin ilk seansını yaptırdım. İşlem sonrası saç derimde hafif bir gerginlik ve karıncalanma hissi oluştu. Uzman “saçını hemen yıkama” dedi ama tam olarak ne kadar beklemem gerektiğini söylemedi. Eve gidince internette araştırdım; kimisi “24 saat”, kimisi “48 saat bekle” diyor. Bu kadar farklı bilgi olunca kafam karıştı.

Mezoterapi sırasında saç köklerine vitamin, mineral ve aminoasit karışımı enjekte ediliyor. Bu karışımın etkili olabilmesi için bir süre saç derisinde kalması gerekiyormuş. Eğer erken yıkanırsa, bu maddelerin etkisi azalabiliyormuş. Ayrıca işlem sonrası gözenekler açık olduğu için, sıcak su veya şampuan cildi tahriş edebiliyormuş.

Benim saç derim hassas, bu yüzden risk almak istemiyorum. Yıkamayı ertesi güne mi bırakmalıyım yoksa iki gün beklemek mi daha doğru olur bilemiyorum.

Gerçekten mezoterapi sonrası saç yıkamak için ideal süre nedir?

Siz kaç saat veya kaç gün beklediniz, bir sorun yaşadınız mı?

Ben 48 saat bekledim, sonra ılık suyla ve bebek şampuanıyla yıkadım. Saç derim hiç tahriş olmadı. Uzmanım “en az iki gün beklemek en güvenlisi” demişti.

Oyla 0
Ben bir gün bekledim, ertesi gün ılık suyla kısa bir duş aldım. Şampuanı ikinci gün kullandım. Bu şekilde hem rahatladım hem de hiçbir sorun yaşamadım.

Oyla 0
İlk seansta 24 saat sonra yıkamıştım, ikinci seansta 36 saat bekledim. İkinci yöntemde saç derim çok daha sakin kaldı. Süre uzadıkça etkisi artıyor gibi.

Oyla 0
Benim uzmanım “minimum 36 saat” dedi. Öyle yaptım, sonuç gayet iyi oldu. Erken yıkamak cildi hassaslaştırıyor, o yüzden sabırlı olmak gerekiyor.

Oyla 0
Ben 2 gün bekledim, sonra sadece suyla duruladım. Şampuanı üçüncü gün kullandım. Bu şekilde cildim rahatladı ve işlem etkisi uzun sürdü.

Oyla 0
Geri
Üst Alt