Saç Modeli Yüzümü Fotoğraflarda Neden Farklı Gösteriyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nermin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nermin

Kayıtlı Üye
Günlük hayatta aynaya baktığımda saçımla çok büyük bir sorunum yok ama fotoğraf çekildiğinde işler değişiyor. Fotoğraflarda yüzüm ya çok geniş, ya çok uzun ya da ifadem hiç bana ait değilmiş gibi duruyor. O an “bu ben miyim” diye düşündüğüm oluyor. Bu da ister istemez saç modelimi sorgulamama neden oluyor.

Işık, açı gibi şeylerin etkisi olduğunu biliyorum ama bu kadar fark olması normal mi emin değilim. Çünkü bazı saç modellerinde fotoğraflarda daha dengeli görünürken, bazılarında sonuç çok kötü oluyor. Demek ki saçın fotoğrafa yansımasıyla ilgili bir durum var ama tam olarak ne olduğunu çözemiyorum.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara bakınca da daha çok kafam karışıyor. Herkes çok düzgün görünüyor ama ben aynı hissi yakalayamıyorum. Belki de saçımı fotoğrafa uygun kullanmayı bilmiyorum, bilemiyorum.

Saç modeli fotoğraflarda yüzü neden bu kadar farklı gösterebilir ve bu etkiyi azaltmak mümkün mü?

Fotoğraflarda saçın yüzü çerçeveleme şekli çok önemli. Yüzün iki yanını tamamen kapatan saç yüzü daha geniş gösteriyor. Ben önleri biraz açınca fotoğraflarda daha dengeli çıktım.

Oyla 0
Ortadan ayrım fotoğraflarda yüzü daha düz ve geniş gösterebiliyor. Ben yana ayrıldığımda farkı net gördüm. Günlük hayatta fark edilmeyen şeyler fotoğrafta çok belli oluyor.

Oyla 0
Saçın sönük olması fotoğraflarda yüzü aşağı çekiyor. Hafif hacim yüzü daha canlı gösteriyor. Ben bunu fark edince fotoğraf öncesi saçımı biraz kabartıyorum.

Oyla 0
Kuaförüm fotoğrafta saçın yüzle birleştiğini, aynadaki gibi algılanmadığını söyledi. Yüzü saran ama kapatmayan bir kullanım önerdi. O günden beri fotoğraflarda kendimi daha çok beğeniyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt