Saç Modeli Yüzümü Neden Olduğundan Daha Geniş Gösteriyor?

Nihal K.

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçımla ilgili en çok takıldığım şey yüzümün olduğundan daha geniş görünmesi. Aslında yüzüm aşırı geniş değil ama bazı saç modellerinde aynaya baktığımda yanaklarım daha dolgun, yüzüm daha yayvan duruyor. Bu durum özellikle fotoğraflarda daha da belirgin oluyor ve moralimi ciddi şekilde bozuyor.

Saçımı omuz hizasında kestirdiğimde bu etki daha fazla oluyor gibi hissediyorum. Ortadan ayırdığımda ya da yanlara çok hacim verdiğimde yüzüm iyice genişliyor. Ama saçımı tamamen geriye attığımda da bu sefer yüzüm çok ortaya çıkıyor. Yani hangi modeli denesem bir yerde yüzümle ilgili bir sorun ortaya çıkıyor gibi.

İnternette “yüzü geniş gösterir” denilen şeylere dikkat etmeye çalışıyorum ama her şey o kadar net değil. Bazen teoride doğru olan şey pratikte bende çalışmıyor. Artık gerçekten neden bu etki oluşuyor ve nasıl önlenir, bunu bilmek istiyorum.

Saç modelleri yüzü olduğundan daha geniş gösteriyorsa bunun temel sebebi ne olabilir ve bu etkiyi azaltmak için nelere dikkat edilmeli?

Bence en büyük sebep saçın yanlarda fazla hacimlenmesi. Ben yanları kabarttığımda yüzüm hemen geniş duruyor. Tepede biraz hacim, yanlarda daha kontrollü bir form yüzü daha dengeli gösteriyor.

Oyla 0
Omuz hizasında biten kesimler bende de yüzü geniş gösteriyor. Biraz daha uzun ya da biraz daha kısa kesimler daha dengeli durdu. O ara uzunluklar riskli olabiliyor.

Oyla 0
Ortadan ayrım yüzü ikiye bölüyor ve yanakları daha geniş gösterebiliyor. Ben yana ayrıldığımda farkı net gördüm. Ayrım yeri küçücük bir detay ama etkisi büyük.

Oyla 0
Saçın tamamen düz ve yapışık olması da yüzü geniş gösterebiliyor. Hafif dalga yüzü daha ince ve uzun gösteriyor. Ben bunu deneyerek öğrendim.

Oyla 0
Kuaförüm yüzü geniş gösteren şeyin yatay çizgiler olduğunu anlattı. Bu çizgileri kıracak katlar ve ayrım tercih edince yüzüm daha dengeli görünmeye başladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt