Saç Serumu Kepeğe veya Yağlanmaya Neden Olur Mu?

Gülnur Çeçen

Kayıtlı Üye
Serum kullanmaya başladığımdan beri saçlarım daha canlı ama bazen diplerimde yağlanma oluyor. Bu da aklıma şu soruyu getiriyor: “Acaba saç serumu kepeğe ya da fazla yağlanmaya neden olabilir mi?”

Doktorlara göre, serum doğru bölgeye uygulanmazsa bu tür problemler kaçınılmaz. Çünkü serumun çoğu saçı korumak için tasarlanır, saç derisine değil. Dip bölgesine uygulandığında gözenekleri tıkayıp yağlanmayı artırabiliyor. Hatta bazı yoğun içerikli ürünler, saç derisinde hava almayan bir tabaka oluşturduğu için kepeklenmeye bile yol açabiliyormuş.

Bu yüzden serumu sadece saç uçlarına sürmek gerekiyor. Ayrıca saç tipine uygun ürünü seçmek de çok önemli; örneğin silikon bazlı serumlar yağlı saçlarda ağırlık yapabiliyor.

Ben kendi adıma şunu fark ettim: Ürünü dikkatli kullandığımda ne kepek oluyor ne de yağlanma. Ama biraz fazla kaçırırsam, ertesi gün saçım sanki yıkanmamış gibi görünüyor.

Sizce saç derisine hiç serum değdirmemek mi daha iyi, yoksa özel kök bakım serumları bir istisna olabilir mi?

Ben yanlışlıkla diplerine sürdüğümde saçım ertesi gün yağlanıyor. Artık sadece uçlara uyguluyorum, hiçbir sorun kalmadı.

Oyla 0
Saç serumu dipten uygulanırsa yağlanma ve kepek oluşabilir. Ben sadece uçlara sürüyorum. Kök için ayrı serumlar var, onları haftada bir kullanıyorum.

Oyla 0
Çözüm
Serumu fazla kaçırınca yağlanma oluyor. Az miktar ve doğru bölgeye uygulamak şart. Dengeyi bulunca hiçbir sorun kalmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt