Saç Serumu Kullandıktan Sonra Saç Neden Daha Hızlı Kirleniyor?

Neslihan Sezer

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanmaya başladıktan sonra fark ettiğim şeylerden biri, saçımın eskisine göre daha çabuk kirleniyor gibi hissettirmesi oldu. Özellikle saç dipleri değil ama boylar daha ağır duruyor. Duşu yeni almış olsam bile ikinci gün saçım sanki yıkanmaya ihtiyaç duyuyormuş gibi görünüyor.

Serumu sadece uçlara sürmeye çalışıyorum ama yine de bu ağırlık hissi oluşuyor. Acaba serumu fazla mı kullanıyorum, yoksa kullandığım ürün saç tipime uygun değil mi emin değilim. Bazı günler serumsuz saçım daha hafif dururken, serumlu hali daha bakımsız gibi bile görünebiliyor.

Bu durum beni serumdan tamamen vazgeçmeye kadar getirdi ama saçım da serumsuz çok kuru ve kabarık oluyor. O yüzden doğru dengeyi bulmaya çalışıyorum.

Saç serumu kullandıktan sonra saçın daha hızlı kirlenmesi normal mi, bunun nedeni ne olabilir?

Bence bu durum çoğunlukla fazla ürün kullanmaktan kaynaklanıyor. Ben de ilk zamanlar fazla sürüyordum ve saçım çabuk ağırlaşıyordu. Şimdi sadece parmak uçlarıma minicik alıp uçlara uyguluyorum, kirlenme hissi ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Bazı serumlar ince telli saçlar için gerçekten ağır oluyor. Ürün saç tipine uygun değilse saç kirli gibi durabiliyor. Ben serum değiştirdikten sonra bu sorunu yaşamadım.

Oyla 0
Serumu nemli saça sürdüğümde daha çabuk ağırlaşıyordu. Şimdi tamamen kuru saça uyguluyorum, sonuç çok daha iyi. Uygulama zamanı bile fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Saç derisine çok yaklaşınca bu sorun oluyor. Ben serumu kulak hizasından aşağıya sürmeye özen gösteriyorum. Diplerden ne kadar uzak olursa saç o kadar geç ağırlaşıyor.

Oyla 0
Bence kirlenme değil de ağırlaşma hissi oluyor. Saç temiz ama serum saçı kapladığı için kirli gibi algılanıyor. Doğru dozla bu hissin önüne geçilebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt