Saç Serumu Nasıl Uygulanır, Islak Saça Mı Kuru Saça Mı Sürülür?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Serumu ilk kez kullanmaya başladığımda en çok kafamı karıştıran şey buydu: “Islak saça mı sürülür, kuruya mı?” Çünkü bazı markalar ıslak saça öneriyor, bazıları kuruya. Kime inanacağımı şaşırmıştım.

Aslında bu tamamen serumun türüne bağlı. Eğer ısıdan koruyan bir serumsa, genellikle nemli saça uygulanıyor. Çünkü ısı işleminden önce saçı koruyucu bir kalkan oluşturuyor. Besleyici veya onarıcı serumlar ise genelde kuru saç uçlarına sürülüyor. Böylece nem kaybını önlüyor ve parlak bir görünüm sağlıyor.

Benim rutinim şöyle: Duştan sonra saçımı havluyla kurutuyorum, nemliyken uçlara birkaç damla serum sürüyorum. Gün içinde de kuru uçlara minik bir dokunuş yapıyorum. Bu şekilde hem elektriklenme azalıyor hem de saç çok daha canlı görünüyor.

Ama şunu fark ettim; fazla ürün kullanınca saç hemen sönükleşiyor. Yani bu işin sırrı, az ama düzenli kullanımda.

Siz genelde serumu hangi aşamada kullanıyorsunuz, duştan sonra mı yoksa tamamen kuruduktan sonra mı?

Çözüm
Saç serumunu nemli saça uygulamak en doğrusudur. Ben uçlara birkaç damla sürüyorum, ısıya karşı da koruma sağlıyor. Kuruyken sürmek parlamayı artırmak için yapılabilir.
Ben duştan sonra nemliyken sürüyorum. Bu şekilde saça daha iyi nüfuz ediyor. Kuruya sürünce fazla yağlı durabiliyor.

Oyla 0
Islak saça sürüyorum ama çok az miktarda. Saç kurutunca yumuşacık oluyor. Fazlası ağırlaştırıyor, dikkat etmek lazım.

Oyla 0
Saç serumunu nemli saça uygulamak en doğrusudur. Ben uçlara birkaç damla sürüyorum, ısıya karşı da koruma sağlıyor. Kuruyken sürmek parlamayı artırmak için yapılabilir.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt