Saç Seyrelmesi Yaşayan Erkekler Hangi Ürünü Kullanıyor?

Yücel

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesinden çok seyrelme problemi yaşıyorum. Duşta aşırı saç gelmiyor ama saç tellerim inceldi ve yoğunluk azaldı. Özellikle ışık altında kafa derisi daha belirgin görünüyor. Bu durum klasik dökülmeden farklı gibi. O yüzden direkt “dökülme karşıtı” ürün mü kullanmalıyım yoksa daha farklı bir yaklaşım mı gerekiyor emin değilim.

Piyasada o kadar çok ürün var ki; serum, köpük, sprey, vitamin, şampuan… Hangisinin gerçekten işe yaradığını ayırt etmek zor. Üstelik herkes farklı bir ürün öneriyor. Benim beklentim mucize değil. Sadece saç kalitesini artırmak, incelmeyi durdurmak ya da biraz yoğunluk kazanmak.

Seyrelme yaşayan erkekler gerçekten hangi ürünlerden fayda gördü? Boşuna para harcamak istemiyorum.

Saç seyrelmesi yaşayan erkekler hangi ürünlerden gerçekten fayda gördü?

Seyrelmede en önemli şey erken fark etmek. Ben saç incelmesini geç fark ettim. Şampuan tek başına çözüm değil. Serum tarzı ürünler daha etkili oldu ama düzenli kullanım şart. 2-3 ayda bırakınca hiçbir şey değişmiyor.

Oyla 0
Ben önce kan tahlili yaptırdım. Eksik varsa onu tamamlamak gerekiyor. Sonra destekleyici ürün kullandım. Sadece kozmetik ürünle çözülmüyor ama destek oluyor.

Oyla 0
Seyrelme genelde saç telinin incelmesi demek. Ben saç kalitesine odaklanan ürünlerle biraz dolgunluk hissi yakaladım. Ama gerçek yoğunluk artışı çok sınırlı.

Oyla 0
Dürüst olmak gerekirse tek bir ürün mucize yaratmadı. Ama birkaç şeyi bir arada ve düzenli kullanınca süreç yavaşladı. Disiplin önemli.

Oyla 0
Dermatoloğum seyrelmede en önemli şeyin erken müdahale olduğunu söyledi. Ürün seçimi kadar süreklilik de kritik. Bunu uygulayınca ilerleme yavaşladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt