Saç Spreyi Kullandıktan Sonra Saçı Yıkamak Şart mı?

Turgay Çetin

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç spreyiyle saçımı şekillendirmeye başladım ama akşamları yorgun olunca bazen yıkamadan uyuyorum. Son birkaç haftadır saç derimde kuruluk ve gerginlik hissetmeye başladım. İnternette araştırınca çoğu kişi “spreyi saçta bırakmak dökülme yapar” diyor ama bazıları da “çok sık kullanmıyorsan sorun olmaz” demiş.

Saç ekimi yaptırdığımdan beri derim daha hassas, bu yüzden dikkat etmeye çalışıyorum. Spreyi kullandığım günün sabahı saç gayet iyi duruyor ama ertesi sabah kaşıntı oluyor. Acaba bu, ürünün gece boyunca deriye baskı yapmasından mı kaynaklanıyor?
Kullandığım ürünün içeriğinde alkol de var, belki de sorun bu.

Bazı kullanıcılar her sprey sonrası saçını mutlaka yıkadığını söylüyor, bazılarıysa sadece birkaç günde bir yıkıyor. Benim gibi hassas deriye sahip olanlar için en doğru yöntem ne bilmiyorum.

👉 Sprey kullandıktan sonra saç mutlaka yıkanmalı mı, yoksa arada bırakmak sorun yaratmaz mı?

Spreyi saçta bırakmak en büyük hatalardan biri. Ürün gün boyu toz ve kirle birleştiği için gece boyunca saç köklerini kapatıyor. Bu da hem tahrişe hem dökülmeye yol açıyor. Ben akşam ne kadar yorgun olsam da mutlaka ılık suyla duruluyorum. Saç ekimi sonrası dönemde özellikle dikkat etmek lazım. Derinin hava alması her şeyden önemli.

Oyla 0
Sprey kullanımı konusunda fark yaratan şey temizlik rutini. Gün boyu ürün saçta kaldığında gözenekler tıkanıyor ve saçın nefes alması zorlaşıyor. Ben spreyi sadece özel günlerde kullanıyorum, sonrasında mutlaka yıkıyorum. Hem daha az kepeklenme oluyor hem de saç canlı kalıyor. Alkol içeren ürünler kullanılıyorsa yıkamak kesinlikle şart.

Oyla 0
Uzman bir kuaför olarak net söylüyorum: Sprey sonrası saç yıkamak zorunlu değil ama çok faydalı. Özellikle yoğun tutuş sağlayan spreyler saç tellerine kimyasal film bırakıyor. Bu tabaka saçın doğal yağ dengesini bozuyor. Akşam yıkadığınızda hem deriyi rahatlatmış oluyorsunuz hem de kökleri koruyorsunuz. Haftada birkaç kez bile fark yaratır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt