Saç Tedavilerine Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Olcay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Olcay

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle ilk kez yüzleştiğimde en büyük hatam, yeterince bilgi sahibi olmadan harekete geçmek oldu. İnternette okuduklarım, çevremden duyduklarım derken bir sürü farklı tedaviye aynı anda yöneldim. Hangisi ne işe yarıyor, hangisi bana uygun hiç net değildi. O anki tek motivasyonum dökülmeyi bir an önce durdurmaktı.

Sonradan fark ettim ki saç tedavilerine başlamadan önce bazı şeyleri bilmek süreci çok daha sağlıklı yönetmeyi sağlıyor. Öncelikle dökülmenin sebebini anlamadan başlanan her şey biraz deneme-yanılma oluyor. Ayrıca bu işin kısa sürede sonuç vermediğini, sabır gerektirdiğini baştan kabul etmek gerekiyor. Yoksa her ay yöntem değiştirip daha da yıpranıyorsun.

Şimdi geriye dönüp baktığımda, keşke baştan daha bilinçli olsaydım diyorum. Hem maddi hem de psikolojik olarak daha az yorulurdum.

Sizce saç tedavilerine başlamadan önce mutlaka bilinmesi gereken en önemli noktalar neler?

Bence en önemli şey dökülmenin nedenini öğrenmek. Ben bunu yapmadan başladım ve aylarca yanlış şeylerle uğraştım. Sebep netleşince hangi tedavinin mantıklı olduğu da daha kolay anlaşılıyor.

Oyla 0
Sabır konusu çok hafife alınıyor. Ben de başta hızlı sonuç bekledim. Olmayınca moralim bozuldu. Bu işin aylar süren bir süreç olduğunu kabul etmek çok önemli.

Oyla 0
Herkese uyan tek bir çözüm yok. Bunu bilmeden başlamak büyük hata. Ben başkalarında işe yarayanı kendimde de aynı etkiyi yapacak sandım, yanıldım.

Oyla 0
Maddi planlama da önemli. Ben bütçemi hesaba katmadan başladım ve yarıda bırakmak zorunda kaldım. Tedaviler süreklilik istiyor, bunu baştan düşünmek lazım.

Oyla 0
Bence beklenti yönetimi en kritik konu. Mucize beklemeyince süreç daha az yıpratıcı oluyor. Tedaviler destek sağlar ama her şeyi geri getirmez.

Oyla 0
Geri
Üst Alt