Saç Tedavilerine Ne Zaman Başlamak Gerekir?

Umut Karalar

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi ilk başladığında “biraz daha bekleyeyim” diyerek süreci erteledim. Başta çok önemsemedim ama zamanla seyreklik artınca pişmanlık başladı. Keşke daha erken bir şeyler yapsaydım diye düşündüğüm çok oldu. Ama bu sefer de “erken başlamak mı yoksa doğru zamanda başlamak mı önemli” sorusu kafama takıldı.

Bazıları dökülmenin ilk gününden itibaren tedaviye başlanması gerektiğini söylüyor, bazıları ise “bir süre gözlemle” diyor. Hangisi doğru emin olmak zor. Çünkü erken başlamak gereksiz olabilir, geç kalmak ise telafisi zor bir duruma yol açabilir. Ben bu ikilemde çok kararsız kaldım.

Şimdi dönüp baktığımda, bilinçli bir değerlendirme yapmadan beklemenin hata olduğunu düşünüyorum. Belki hemen her şeye atlamak değil ama en azından doğru yönlendirme almak gerekirdi.

Saç tedavilerine başlamak için en doğru zaman sizce ne zaman olmalı?

Bence dökülme fark edildiği anda en azından bir uzmana danışmak gerekiyor. Hemen tedaviye başlamak şart değil ama durumu anlamak önemli. Ben geç kaldığım için pişmanım.

Oyla 0
Çok erken başlamak da hata olabilir. Ben biraz gözlemledim, sonra başladım. Önemli olan paniğe kapılmadan ama süreci de boşlamadan ilerlemek.

Oyla 0
Zamanlama kişiye göre değişiyor. Genetik dökülme varsa erken başlamak avantaj. Ben bunu geç fark ettim ama yine de faydasını gördüm.

Oyla 0
Bence en doğru zaman, dökülmenin düzenli hale geldiği an. O noktada artık “geçer” dememek lazım. Ben o hatayı yaptım.

Oyla 0
Tedaviye başlama zamanı kadar, neye başlandığı da önemli. Ben erken başladım ama yanlış şeylerle zaman kaybettim. Bilinçli olmak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt