Umut Karalar
Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi ilk başladığında “biraz daha bekleyeyim” diyerek süreci erteledim. Başta çok önemsemedim ama zamanla seyreklik artınca pişmanlık başladı. Keşke daha erken bir şeyler yapsaydım diye düşündüğüm çok oldu. Ama bu sefer de “erken başlamak mı yoksa doğru zamanda başlamak mı önemli” sorusu kafama takıldı.
Bazıları dökülmenin ilk gününden itibaren tedaviye başlanması gerektiğini söylüyor, bazıları ise “bir süre gözlemle” diyor. Hangisi doğru emin olmak zor. Çünkü erken başlamak gereksiz olabilir, geç kalmak ise telafisi zor bir duruma yol açabilir. Ben bu ikilemde çok kararsız kaldım.
Şimdi dönüp baktığımda, bilinçli bir değerlendirme yapmadan beklemenin hata olduğunu düşünüyorum. Belki hemen her şeye atlamak değil ama en azından doğru yönlendirme almak gerekirdi.
Saç tedavilerine başlamak için en doğru zaman sizce ne zaman olmalı?
Bazıları dökülmenin ilk gününden itibaren tedaviye başlanması gerektiğini söylüyor, bazıları ise “bir süre gözlemle” diyor. Hangisi doğru emin olmak zor. Çünkü erken başlamak gereksiz olabilir, geç kalmak ise telafisi zor bir duruma yol açabilir. Ben bu ikilemde çok kararsız kaldım.
Şimdi dönüp baktığımda, bilinçli bir değerlendirme yapmadan beklemenin hata olduğunu düşünüyorum. Belki hemen her şeye atlamak değil ama en azından doğru yönlendirme almak gerekirdi.
Saç tedavilerine başlamak için en doğru zaman sizce ne zaman olmalı?