Saç Uçlarındaki Kırıklar İçin Ucunu Kestirmenin Faydaları Neler?

Neslihan Sezer

Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili en çok kararsız kaldığım konulardan biri bu. Aynaya baktığımda uzunluk fena değil ama uçlar yorgun, kuru ve kırık görünüyor. Taradıkça takılıyor, şekil verirken uçlar düzgün durmuyor. İçimden “biraz kestirsem mi?” diyorum ama sonra da uzamasını beklediğim saçtan vazgeçmek zor geliyor.

Kırıkların saçın yukarısına doğru ilerlediğini biliyorum ama yine de makas fikri beni hep durduruyor. Özellikle saç dökülmesiyle de uğraşıyorsam, kestirmek sanki daha da azalacakmış gibi hissettiriyor. Oysa kestirmedikçe saçlarım daha cansız, daha bakımsız duruyor. Bu ikilem insanı gerçekten yoruyor.

Bazı günler “ucunu aldırınca saç daha hızlı uzuyor” diyenleri okuyorum, bazı günler ise “hiç fark etmiyor” yorumlarına denk geliyorum. Hangisi doğru bilmiyorum. Bildiğim tek şey, saç uçlarının artık sağlıklı görünmediği. Bu durum da genel görüntüyü etkiliyor ve moralimi bozuyor.

Saçın gerçekten daha sağlıklı uzaması için uçlardan kestirmek şart mı, yoksa sadece görüntü mü düzeliyor emin olamıyorum. Bu konuda deneyimi olanların ne yaşadığını bilmek bana çok yardımcı olur.

Saç uçlarındaki kırıklar için düzenli kestirenler, gerçekten farkını gördünüz mü?

Aynı sorunu ben de uzun süre yaşadım, o yüzden çok iyi anlıyorum seni. Özellikle saç uçlarındaki kırıklar uzamayı gerçekten yavaşlatıyor gibi hissediliyor çünkü saç uzasa bile uçlar sürekli kopuyor. Ben bir dönem “nasıl olsa kestirince kısalıyor” diye uzatmaya çalıştım ama işe yaramadı.

Sonra kuaförüm bana şöyle bir şey söyledi: “Kırık uç, ipteki düğüm gibidir. Kesmeden çözülmez.” O günden beri 2-3 ayda bir sadece 1-2 cm aldırıyorum ve inanın saçım hem daha sağlıklı görünüyor hem de çok daha hızlı uzuyor gibi geliyor.

Ekstra olarak Hindistan cevizi yağı ve ısıdan uzak durmak da ciddi fark yarattı. Özellikle düzleştirici vs. kullandığım günlerin sabahı saçım daha yorgun görünüyordu, artık mümkün olduğunca doğal kurumasına izin veriyorum.

Sen de küçük aralıklarla kestirmeyi dene derim, kopan saçlar yerine sağlıklı uzayan saçlara kavuşmak daha motive edici oluyor 😊

Oyla 0
Ben de başlarda "kestirmek çözüm değil, bakım yaparım geçer" diye düşünüyordum ama olmuyor. Ne kadar maske, serum, yağ kullanırsan kullan, eğer saçın ucu çatallaştıysa o kısım artık ölü. Hele bir de saç ince telliyse, kırıklar yukarıya doğru ilerliyor.

3 ayda bir düzenli kestirmeye başladım. Ucundan bile alsalar fark ediyor. Saçın nefes alıyor resmen.
Bir de duştan sonra saçını havluyla agresif kurutuyorsan ya da çok sıcak suyla yıkıyorsan, bunlar da kırığı tetikliyor.

Ben keratin içerikli ürünlerden ve geniş dişli taraklardan baya memnun kaldım. Ama özetle, evet kardeşim, saç uçlarını aldırmak gerçekten işe yarıyor. Büyü falan değil yani, mantıklı bir şey. :)

Oyla 0
Ben kestirmeye çok direnenlerdendim ama uçları aldırınca saçım daha dolu durmaya başladı. Uzaması hızlanmadı belki ama kırıklar yukarı çıkmadı. Görüntü olarak ciddi fark etti.

Oyla 0
Kırıkları aldırmayınca saç sürekli takılıyor ve kopuyor. Ben üç ayda bir çok az kestiriyorum. Saçım daha sağlıklı uzuyor, en azından yıpranma kontrol altına alınıyor.

Oyla 0
Ucunu kestirmek uzamayı hızlandırmıyor ama saçın sağlıklı kalmasını sağlıyor. Kırıklar gidince saç daha düzgün uzuyor. Ben kestirdikten sonra bakım ürünlerinden de daha iyi verim aldım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt