Saç Uçlarındaki Kırıkları Önlemek İçin Hangi Doğal Bakım Yöntemleri Etkili?

Gülay Çelik

Kayıtlı Üye
Kızlar, gerçekten kafayı yemek üzereyim. Ne zaman saçımı biraz uzatsam, uçları hemen çatallanıyor. Geçen ay kuaförde sadece “biraz” al dedim, ama o “biraz” tam iki parmak gitti… Yine başladım sıfırdan uzatmaya. Halbuki dikkat ediyorum, ısı kullanmamaya çalışıyorum, düzenli tarıyorum, krem bile sürüyorum. Ama nafile, kırıklar geri geliyor.

Geçenlerde internette hindistan cevizi yağıyla yapılan bir bakım gördüm, bir heves denedim. İlk gün yumuşacık oldu ama iki gün sonra saçım ağırlaştı, sanki hiç yıkanmamış gibiydi. Şimdi de kararsız kaldım. Kimisi argan yağı diyor, kimisi badem yağı. Bir sürü bilgi var ama hangisi gerçekten işe yarıyor anlamadım.

Benim saçlarım ince telli, kolay karışıyor. Isı neredeyse hiç kullanmıyorum ama uçlarım hep kuru.

Gerçekten bu durumu yaşayan var mı? Evde denediğiniz doğal ama gerçekten işe yarayan bir yöntem oldu mu? Saçlarımı kestirmeden toparlama şansım var mı sizce?

Aynı durumu yaşadım. Ben argan yağıyla çözüm buldum ama az miktarda kullanmak gerekiyor. Avuç içine bir damla alıp nemli saçın uçlarına sürüyorum. Parlaklık veriyor ve uçlar kırılmadan yumuşak kalıyor.

Kızlar ben E vitamini ampulüyle badem yağını karıştırıp haftada bir maske yapıyorum. İlk iki hafta fark etmedim ama bir ay sonra uçlar kendini toparladı. Tararken takılma olmuyor artık.

Eğer saçın ince telliyse hindistan cevizi yağı fazla ağır gelebilir. Onun yerine jojoba yağı dene. Hafif bir yağ, saça nem veriyor ama yağlandırmıyor. Ben bu şekilde kırıkları azaltabildim.

Çözüm
Ben kırık uçlarla çok uğraştım. Her sabah uçlara az miktarda serum sürüyorum. Doğal içerikli olmasına dikkat et. Yağ bakımıyla birlikte yapıldığında etkisi ikiye katlanıyor.

Duştan sonra saçını havluyla ovalama, bu bile kırıkları artırıyor. Mikro fiber havlu ya da pamuklu tişörtle nazikçe kurula. Ben bu detayı öğrendikten sonra fark ciddi şekilde azaldı.

Geri
Üst Alt