Saç Yağları Uzun Vadede Saça Fayda mı Zarar mı Sağlıyor?

Çiğdem Tunç

Kayıtlı Üye
Saç yağlarıyla ilgili kafam çok karışık. İlk kullanımlarda saçım yumuşacık oluyor, parlaklık geliyor ama uzun vadede gerçekten saça fayda mı sağlıyor yoksa sadece geçici bir etki mi yaratıyor, emin olamıyorum. Hatta bazı dönemlerde yağ kullandıkça saçım daha sönük ve ağır göründü.

Bir yandan “doğal olduğu için zararsızdır” diye düşünüyorum, diğer yandan yanlış yağ veya yanlış kullanım saç derisini olumsuz etkileyebilir gibi geliyor. Özellikle uzun süreli kullanımda saç köklerine zarar verir mi, saç dökülmesini etkiler mi gibi sorular kafamda.

Bu yüzden saç yağlarını uzun süredir kullananların deneyimleri benim için önemli.

Saç yağları uzun vadede saça gerçekten fayda mı sağlıyor, yoksa zarar verme riski var mı?

Ben uzun süredir saç yağı kullanıyorum ve faydasını gördüm ama düzenli değil, kontrollü kullanımda. Haftada bir maske gibi uyguluyorum. Her gün kullandığımda saçım gerçekten ağırlaşıyordu.

Oyla 0
Yanlış yağ seçimi uzun vadede zarar verebiliyor. Zeytinyağı saçımı çok ağırlaştırdı ama daha hafif yağlarla sorun yaşamadım. Saç tipine göre yağ seçmek çok önemli.

Oyla 0
Uzun vadede saç uçlarım daha az kırılıyor. Bu da saçın daha sağlıklı uzamasını sağlıyor. Ama dipten yağ kullanımı bende kepek yaptı, onu bıraktım.

Oyla 0
Doğru kullanıldığında faydalı ama mucize değil. Saç yağları destekleyici ürünler. Tek başına her şeyi çözmüyor ama bakım rutininin parçası olunca işe yarıyor.

Oyla 0
Ben yağ kullandığımda saçımı daha seyrek kestiriyorum. Çünkü uçlar daha dayanıklı oluyor. Uzun vadede zarar değil, doğru kullanımda fayda gördüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt