Saçı Hafifçe Çekince Kopması Normal Mi? Kafayı Yemek Üzereyim...

Adem Terzioğlu

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,

Erkek olarak bu saç mevzusu bende bir tık takıntı oldu galiba ama son zamanlarda gözle görülür şekilde dikkatimi çeken bir şey var: Saçıma hafifçe parmaklarımı geçirip çok az çektiğimde bile bazı teller kopuyor. Bahsettiğim şey öyle zorlayarak değil, neredeyse dokunur gibi…

Şöyle açıklayayım:
– Saçım genel olarak gür sayılır ama son zamanlarda özellikle ön kısımlar daha zayıf gibi.
– Banyoda veya kuruturken de saç geliyor ama asıl kafamı kurcalayan şey, kuru saçıma elimle hafif dokunduğumda bile saç kopması.
– Kökten mi geliyor, yoksa saç telinin kendisi mi kırılıyor bazen ayırt edemiyorum ama küçük küçük kopmalar moral bozuyor.

Yani bu durum normal mi? Her saç kopması dökülme anlamına mı gelir? Yoksa mevsimsel, stres kaynaklı ya da tamamen beslenmeyle ilgili mi?

Şampuanımı değiştirdim, biraz daha doğal içerikli bir şey kullanmaya başladım ama açıkçası işe yarayıp yaramadığını da çözemedim.
Biotin vs takviyeler kullanan oldu mu, önerir misiniz?

Bir yerden sonra insan kendini kandırıyor mu, yoksa gerçekten saç mı gidiyor anlamak zor. Aynı durumu yaşayan varsa, deneyim paylaşırsa çok sevinirim.

Gerçekten artık her saç teline şüpheyle bakıyorum 😅

Şimdiden teşekkürler herkese.

Kardeşim seninle aynı şeyleri birebir yaşadım, o yüzden çok iyi anlıyorum. Özellikle saçlarımın ön tarafında "hafif dokununca kopma" hissi başladıktan sonra bende de takıntı haline geldi. Saç gür ama tüy gibi olmuştu. Kuruturken, yatarken, hatta sadece saçımı düzeltirken bile elime geliyordu.

Ben önce panik yaptım, “kesin dökülüyor” diye. Sonra bir dermatoloğa gittim. Aslında saç kökten değil, uzun süreli kuruluk ve stres kaynaklı olarak telin ortasından kopuyormuş. Yani bu dökülmeden çok saç kalitesinin bozulmasıymış.
Doktorun ilk önerisi: biotin + çinko + D vitamini kombosu oldu. Eczaneden basit bir kompleks aldım. Ek olarak banyodan sonra saç kuruyken değil, hafif nemliyken taramaya başladım. Kuruyken dokunmak saçın kırılmasına daha çok sebep oluyormuş.

2 ay sonunda belirgin fark gördüm. Saç daha tok hissettiriyor, dokununca kopma hissi baya azaldı. Yani evet, yaşadığın normal değil ama çözümsüz de değil. Özellikle içten desteklemen şart.

Abi o son cümlede yazdığın “her saç teline şüpheyle bakmak” durumu bende aynen var 😂
Gerçekten aynaya her bakışımda, acaba biraz daha mı açıldı diye kafa yoruyordum. Aynı senin gibi: saçım genel olarak sık ama önler daha ince ve kopmaya daha yatkın hale geldi.

Ben işin farkına saçları elimle geriye atarken geldim, çünkü çok hafif çekişte 1-2 tel kopması oluyordu. Araştırınca, bunun mevsimsel değişim + saç telinin yeterince nem almamasıyla alakalı olabileceğini öğrendim. Şampuanımı değiştirdim ama en çok işe yarayan şey şu oldu: haftada 2 kez argan yağı + E vitamini ampulü karışımını saç diplerine masajla uygulamak.
Bir de saç kurutma makinesini çok yakın tutmamak ve mutlaka soğuk ayarda bitirmek gerekiyormuş, ben hep sıcakla kurutuyordum, o da kuruluğu artırıyormuş.

Ayrıca biotin + kolajen içeren bir takviye kullandım. İlk ay psikolojik destek gibiydi ama 2. aydan itibaren saç telleri kalınlaşmaya başladı. Elimle kontrol ettiğimde farkı hissedebiliyordum.

Yani senin yaşadığın durum yalnızca sende değil. Ama kafaya takmak da ekstra stres yapıyor, saç zaten stresten direkt etkileniyor. Az biraz sabır ve destekle toparlanıyor.

Geri
Üst Alt