Saçı Kısaltmadan Daha Sağlıklı Göstermek Mümkün Mü?

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Saçımı uzatmaya çalışırken en çok yaşadığım ikilem şu: Uçlar yıpranıyor ama kestirmek istemiyorum. “Kestirmezsen sağlıksız görünür” diyen çok oluyor ama herkesin saçını sürekli kısaltacak cesareti ya da isteği olmuyor. Ben de bu yüzden alternatif yollar arıyorum.

Saçın boyu uzadıkça özellikle uçlarda matlaşma, elektriklenme ve kırık hissi artıyor. Bu da saçın olduğundan daha kötü görünmesine neden oluyor. Halbuki belki doğru bakımla, kısaltmadan da daha sağlıklı bir görüntü yakalamak mümkündür diye düşünüyorum.

Evde yapılan bakımlar mı daha etkili, yoksa kuaförde yapılan işlemler mi, bu konuda da kafam karışık. Her parlak görünen saç gerçekten sağlıklı mı, yoksa sadece geçici bir etki mi, bunu ayırt etmek de zor.

Saçı kısaltmadan daha sağlıklı ve bakımlı göstermek mümkün mü?

Ben uçlara düzenli bakım yağı sürmeye başladıktan sonra kestirmeden de daha sağlıklı bir görünüm yakaladım. Kırıklar duruyor ama görüntü çok daha düzgün oluyor.

Oyla 0
Geçici silikonlu ürünler saçımı parlak gösteriyor ama uzun vadede daha kötü oluyor. O yüzden haftada bir yoğun bakım maskesi bana daha iyi geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt